נגיף הקורונה
נגיף הקורונהצילום: איסטוק

משרד הבריאות פרסם את רשימת הרשויות המוגדרות 'אדומות' לפי תוכנית הרמזור של ממונה הקורונה פרופ' רוני גמזו.

מדובר בדליית אל-כרמל, טירה, עין מאהל, עמנואל, כפר קאסם, עוספיה, כפר עזה, כפר כנא, רכסים, זמר, אל-בטוף, לקיה, בית ג'אן, אעבלין, מעלה עירון, כפר ברא, ג'לג'וליה, מועצה אזורית נחל שורק, כעבייה טבאש חג'אג'רה, ג'דיידה-מכר, אום אל-פחם, ג'ת, טבריה וביתר עילית.

במקומות אלה, על פי התוכנית, תותר התקהלות של עד 10 בני אדם במבנים ועד 20 איש בשטח פתוח.

מדובר ברשימה ראשונית שתתעדכן בהתאם למצב התחלואה.

אחר הצהריים כינס ממונה הקורונה הפרופ' רוני גמזו תדרוך לקראת פתיחת שנת הלימודים. הוא מתח ביקורת קשה נגד פתיחת בתי הספר כסדרם בערים 'אדומות' שבהן קיימת תחלואה גבוהה.

"ההתעקשות על פתיחת בתי הספר בערים אדומות - התעקשות על התפרצות תחלואה וסגר. בערים אדומות אין היגיון לפתיחת מערכת החינוך. אין מצב שיהיה בית ספר שאין בו מקרה מאומת. ולכן אני עומד על כך וממשיך לעמוד על כך", אמר גמזו.

על המחלוקות בינו לבין שר החינוך הגיב, "כרגע אנחנו עדיין בשיח כדי לפתור את הבעיה המביכה הזו. זה בעיה מביכה, כי במדינת ישראל ברמת התחלואה הזו לא צריך להתעקש על מערכת חינוך בערים אדומות".

"לפעמים לשרים קופץ הרצון לקבל החלטות בעצמם, כל אדם אחר חוץ ממני היה קם והולך", הוסיף גמזו.