ראש המועצה האזורית גוש עציון שלמה נאמן אמר היום (רביעי) בועידת הקיץ של בשבע וערוץ 7 כי "כנראה שעד שיסתיימו הבחירות בארה"ב לא נראה את הריבונות על סדר היום".
נאמן הסביר את השינוי שחל ביחס של ראשי המועצות ביו"ש לעניין הריבונות. "הייתה הדרדרות", אמר. "בהתחלה הכל היה ורוד. גם הבטחת הריבונות וגם הפרטים של התכנית. הוא הוביל אותנו, את ראשי המועצות, לברך על התכנית".
לדבריו, "באמת היינו בעד, ואז זה הדרדר לפרטים של התכנית שפתאום מתגלים, ושינויים שהאמריקאים מכניסים, שמביאים אותנו למצב ששואלים שאלות; האמנם זאת התכנית? יש פה הקמת מדינה פלסטינאית? בידוד ליישובים, הקפאת בנייה, זה דברים שלא חלמנו עליהם".
בתחילה עוד לא היה ברור עד כמה סכנת הקמת מדינה פלסטינית מוחשית. "חששנו מזה, אבל קיבלנו הבהרות אין סוף שמדינה פלסטינית לא על הפרק", אמר. "בסופו של דבר, כשאנחנו רואים את המפות, אנחנו מבינים שאלו מפות של מדינה שעתידה לקום. אנחנו לא יכולים לעמוד מנגד זה. זו גם פגיעה אידיאולוגית קשה וגם פגיעה מעשית".
הוא הוסיף, "משם זה הדרדר עוד ועוד ונכון להיום התכנית פשוט הוסרה מסדר היום. כנראה שעד שיסתיימו הבחירות בארה"ב גם לא נראה אותה על סדר היום מחדש".
