
משבר אמון: היומונים 'יתד נאמן' ו'המבשר' יצאו הבוקר במתקפה חריפה על פרויקטור הקורונה הפרופ' גמזו וקראו לפיטוריו בשל התבטאויותיו נגד מנהיג הציבור הליטאי הרב חיים קנייבסקי.
"כאב וזעם בעקבות התבטאות חמורה ומזלזלת בכבוד התורה. רבנים ואישי ציבור הביעו מחאה נזעמת נגד פרופסור רוני גמזו שפער פיו נגד שר התורה", קראה הכותרת ב'יתד נאמן'.
עיתון 'המבשר' לקח את משבר האמון צעד אחד קדימה וקרא בכותרת הראשית של העיתון לראש הממשלה לפטר את גמזו.
"דרישה ציבורית נחרצת מראש הממשלה: פטר לאלתר את רוני גמזו מתפקידו", לשון הכותרת.
בהמשך נכתב כי שורר "זעזוע בכל שדרות היהדות הנאמנה לאחר שפרויקטור הקורונה פער את פיו נגד מרן הגר"ח קנייבסקי באומרו כי הוא מסכן את הציבור החרדי עפ"ל".
בידיעה נכרכה גם סוגיית אומן. "בכך הגדיש את הסאה כשמאז כניסתו לתפקידו לא חסך הזדמנות לנגח את הציבור החרדי ולהשתלח כלפי כל דבר שריח של יהדות נודף ממנו, במלחמה אישית נגד רצונם של חסידי ברסלב לקיים את הקיבוץ הגדול באומן, במכתב הסתה נוראי נגד הציבור החרדי ששלח לנשיא אוקראינה והביא לגל אנטישמיות באוקראינה, בסימון מכוון של הערים החרדיות ובשלל התבטאויות מקוממות".
בעיתון צוטט סגן השר מאיר פרוש כאומר כי "רוני גמזו מתנהל בהתנשאות וכאשר הוא גם פוער פיו כנגד ההנהגה הרוחנית הבכירה, הוא פוגע בציבור ענק וגדול של מאמינים ותלמידים, ובאופן טבעי, הוא גם מאבד כל סיכוי שעצותיו ומדיניותו יתקבלו בקרב ההמון. על כן מוטב שיפנה מהר את הבמה ואת הזירה כי הרי לצרכי הבריאות הוא אינו מביא תועלת, וממה שנשאר לו במסגרת תפקידו, הוא גורם יותר לשיסוי וממילא גם מתרחק מכל יכולת של השפעה".
כזכור, אתמול גמזו מתח ביקורת על דבריו של הרב קנייבסקי לפיהם בחורי ישיבות הנמצאים בקפסולות סגורות עד יום כיפור אינם צריכים להיבדק לקורונה ובשל החשש מפני ביטול תורה.