לואי אלשריף, בלוגר ופעיל ברשתות החברתיות מבחריין, סיפור הערב בראיון לתוכנית The Rundown בערוץ i24NEWS על התחושות בעקבות ההסכם בין ישראל לאיחוד האמירויות.

לואי סיפר כי ישנן תגובות רבות בקרב הציבור הרחב ואמר כי ניתן לראות בבירור ברשתות החברתיות כי באיחוד מהללים את המהלך: ״שייח׳ מוחמד בן זאיד עשה מהלך אמיץ, שלום נעשה על ידי מנהיגים אמיצים, זה שלום אמיתי, לא פייק, זה מגיע מהאנשים והאנשים באיחוד האמירויות רואים בו כשלום שיביא ליציבות במזרח התיכון".

לדבריו, השלום ''יעזור לבנות יחסי חברות עם העם היהודי, כי עכשיו המודעות גוברת וזה נהיה ברור ליותר ויותר אנשים שהעם היהודי הוא לא קולוניאליסט זר בארץ ישראל, הם חלק מהמקום, היהודים הם חלק מהאיזור, העם היהודי שייך לכאן, אין להם שום מקום אחר ללכת. זה לציין למעשה את המובן מאליו, הקיום של העם היהודי הוא לא רק היסטורי, הוא עובדה קיימת ואנחנו יכולים לעשות הרבה דברים יחד למען שגשוג, ביטחון ושלום באיזור״.

אלשריף מאמין שמדינות רבות ילכו בעקבות איחוד האמירויות, אך ציין כי הדרך לא תהיה קלה: ״70 שנים של פרופגנדה נגד מדינת ישראל לא ייעלמו בלילה אחד. אבל מנהיגים אמיצים כמו שייח׳ מוחמד בן זאיד ומנהיגי האיחוד עושים זאת. הם למעשה מעודדים מנהיגים נוספים לפעול בעקבותיהם. שייח׳ מוחמד בן זיאד והמנהיגים באיחוד רוצים מזרח תיכון יציב.

''רק אלה שמתנגדים למזרח תיכון יציב לא רוצים שזה יקרה. אבל האנשים הרגילים, אתה, אני וכל אחד אחד, אנחנו רוצים לשגשג, אנחנו רוצים לחיות, לבנות כלכלה טובה יותר, לפתוח סטארט-אפים, להשקיע בטכנולוגיה, תשתיות, חקלאות, אנחנו רוצים שהילדים שלנו ילכו לבתי ספר טובים יותר ואנחנו רוצים לחיות במזרח תיכון יציב.

''מה שאיחוד האמירויות עשו הוא צעד מעודד למדינות אחרות, אבל כמו שאומרים בערבית: ׳שוואייה שוואייה׳, זה ייקח אולי קצת זמן לאנשים להפנים את המציאות החדשה״.

אל-שריף התייחס לסיקור ההסכם בתקשורת הערבית ובעיקר לכלי תקשורת מקטאר, בהם אל ג׳זירה: ״התקשורת הקטארית חוסמת למעשה את הסיכוי לשלום עם העם היהודי. הדברים שהם אומרים בערבית הם לא אותם דברים שהם אומרים באנגלית״.

אלשריף הוא בלשן במקצועו ובין היתר דובר עברית. הוא אף פרסם סרטון בחשבון הטוויטר בנושא - בעברית. ״אם תצפה בתקשורת הקטארית בערבית ואם תצפה בה באנגלית – אתה תראה מסרים שונים. אני מאמין שהם אולי קצת מקנאים שאיחוד האמירויות עשה את הצעד, וזה היה מהלך ראוי לציון, והם רוצים להגיד שזה לא שלום אמיתי, וכמובן למה שהם קוראים ׳שלום אמיתי׳ זה לנהל מו״מ עם מליציות ואיחוד האמירויות לא עושים זאת.

''אז אני מאמין שהתקשורת הקטארית לא משחקת תפקיד חיובי, היא משחקת תפקיד לקידום אנטישמיות, אנטי-יהדות והם לא אומרים לאנשים את העובדות, שהעם היהודי שייך לאיזור הזה והשלום עם ישראל הוא בלתי נמנע. זה יקרה במוקדם או במאוחר ואנחנו חייבים להפנים את העובדה הזאת. זו עובדה שישראל קיימת, היא מוכרת על ידי האומות המאוחדות והחמיצו כל כך הרבה הזדמנויות בעבר אבל עדיין יש הזדמנויות בעתיד''.

לואי אל-שריף סיפר כי בילדותו שמע שקרים רבים על העם היהודי: ״אני זוכר שכשהייתי צעיר שמעתי שקרים רבים על היהודים ובכנות הייתי מושפע מכך. אבל כשהתחלתי לטייל בעולם, במיוחד בצרפת, וכשגרתי עם משפחה יהודית הכל השתנה. אני חוויתי מאבק פנימי בין מה שלמדתי בעבר ומה שנמצא מולי. זו החשיבות של לשוחח אחד עם השני והרשתות החברתיות גישרו על הפער הזה.

''אפשר לדעת עכשיו שישראל היא מדינה שמאפשרת חופש דת וחופש לפעול לפי הדת שלך. זה לא כמו שאומרים בתקשורת, ׳לא ירשו לך להתפלל, הם נגד האסלאם׳... אני מאמין שישראל היא לא מדינה שפועלת נגד האסלאם, היא לא נגד הדת שלי והיא לעולם לא תהיה נגד הדת שלי. היא מאפשרת חופש לכל הדתות, יהודים, נוצרים, מוסלמים... ואלו עובדות שלא היו זמינות לקהל הרחב לולא קיומן של הרשתות החברתיות.

''אני מכיר הרבה ערבים-ישראלים שיש להם אזרחות ישראלית והם אומרים לי ׳אני כל כך גאה להיות ישראלי מוסלמי/נוצרי/דרוזי, ואני שמח בזה. אני מקבל זכויות מלאות, הילדים שלי הולכים לבתי ספר מצוינים, אני יכול להתפלל מתי שאני רוצה׳, אין פה שום דבר ממה ששומעים בתקשורת הערבית וזה סוג העובדות שצריכות להיות מוצגות בפני כלל הציבור הערבי במזרח התיכון״.