פרופ' רוני גמזו
פרופ' רוני גמזוצילום: אוליביה פיטוסי

ממונה הקורונה, פרופ' רוני גמזו מצהיר כי אין בכוונתו לעזוב את תפקידו למרות הביקורות כלפיו.

"לא עוזבים תפקיד שכזה בעת אירוע עם כזו מורכבות, גם אם יש קשיים בקבלת החלטות בדרך", אמר גמזו בראיון ל'ישראל היום'.

ביחס לתוכנית הרמזור שיזם אמר כי "הרמזור הוא כלי עוצמתי לטיפול במגיפה. הוא לא מוריד אך משנה את השיח. במקום שתטפל באופן לאומי אתה מתמרץ רשויות להלחם על העיר שלהם. תראי איזה שיח זה יוצר, כאשר כל רשות נלחמת ואומרת אני לא אדומה. חבל שלא עשו את זה לפני 5-4 חודשים אם היה לי את זה לפני חודש כולם כבר היו נכנסים למירוץ".

גמזו עונה למבקריו הטוענים שסגר לילי אינו אפקטיבי. "מי שצוחק על זה לא מבין אפדימיולוגיה - נדבקים בקורונה בלילה - במקומות בילוי ובחתונות. במגזר הערבי היינו צריכים סגר בלילה, לא בבוקר. מי שאומר את זה הוא דמגוג. זה נכון שאפשר להידבק גם ביום. עוצר לילה יש גם בעולם, זו לא המצאה ישראלית. עוצר הלילה נועד ומכוון לעצור חתונות שיצרו לנו כל יום 500 נדבקים".

לדבריו קיים קושי אמיתי באכיפת הגבלות הקורונה. "הקורונה חושפת את האתגרים והחולשות של מדינת ישראל. ההשקעה ביישובם הערבים, הציות המוגבל לסדר הציבורי, החיבור בין השלטון המרכזי לשלטון המקומי, הצפיפות בכיתות לימוד והקושי של מערך האכיפה. הקורונה מציפה את הכל".

לשאלה לגבי כיצד תתנהל המדינה בחגים ענה גמזו, "החגים בישראל לא יהיו חגים רגילים. אנחנו כן רוצים להרגיע בהתכנסויות ובארוחות המשפחתיות וההמוניות. קורונה מדביקה בהתכנסות עם אכילה. זה אירוע הדבקה קלאסי בכל העולם. תהיה המלצה להרגיע. איך נמליץ ומה- אלו דיונים שכרגע מקיימים. תהיה המלצה להרגיע בהתכנסויות ולוותר על סבב אינסופי שלארוחות. הצעדים חייבם להיות מדויקים מדודים ולא נרחבים מדי".