אכיפת הסגר בבני ברק
אכיפת הסגר בבני ברקצילום: דוברות המשטרה

חבר הכנסת יואל רזבוזוב מ'יש עתיד', חבר ועדת הקורונה קורא לבחון מחדש את הסיבות האמתיות לפטירתם של חולים שהוגדרו ככאלה שנפטרו בעקבות נגיף הקורונה.

בראיון לערוץ 7 הוא מסביר את מניעי בקשתו ומתייחס למה שהוגדר כמשבר מנהיגות במפלגתו עם קריאת התיגר של חבר הכנסת עופר שלח על מנהיגותו של יאיר לפיד.

"גילינו בועדת הקורונה , ששם אנחנו מתנהלים באחריות ושקיפות מלאה ושומעים את כל הצדדים, גילינו שעל פי הערכת רופאים ומומחים שנמצאים בשטח מספר נפטרי הקורונה הוא לא כמו שמציגים אותו. להערכתם לפחות בשלושים אחוז סיבת המוות היא לא קורונה כפי שנרשם בתעודת הפטירה", אומר רזבוזוב.

עוד מספר רזבוזוב כי המומחים שהופיעו בפני הוועדה סיפרו כי הם בוחנים מספר מקרי קיצון כדוגמת מקרה אחד של ילדה בת 6 שהייתה חולה סופנית אונקולוגית אך מאחר ונדבקה גם בקורונה ועל אף שמאוחר יותר יצאה כשלילית בבדיקות הקורונה סיבת מותה נרשמה כקורונה.

"מסתבר שאים יש מחלות ומחלות סופניות ונמצא גם וירוס קורונה הנחית משרד הבריאות היא לרשום קורונה. זה משפיע עלינו כי מקבלי ההחלטות צריכים לקבל החלטות לפי נתונים ועובדות. כשהנתונים לא נכונים נגזרות החלטות לא נכונות כמו סגר ועוצר לבד מתדמית המדינה בעולם", אומר רזבוזוב הקובע כי הנתונים הלא נכונים גורמים לממשלה המנופחת שממילא אינה מתפקדת להגיע למסקנות לא נכונות.

"אני לא ממכחישי הקורונה. אני חושב שיש בעיה ומשבר ומגיפה אבל אני רוצה נתונים ועובדות. אנחנו זוכרים שהפחידו אותנו מחדרי כושר ואמרו שיהיו מונשמים, נלחמתי על זה והתברר שצדקנו, הפחידו אותנו ב-6000 מונשמים עד סוף יולי ואנחנו לא שם. צריך לעשות הערכות רק על פי נתונים אמתיים".

לנוכח דבריו אלה נשאל חבר הכנסת רזבוזוב אם הנחיית משרד הבריאות הישראלי אינה תואמת למעשה את ההנחיות הכתובות של ארגון הבריאות העולמי ולפיהן יש לרשום את הקורונה כסיבת המוות גם כאשר מדובר בחולה שלקה בשתי מחלות נפרדות. "אני לא יודע ולא מכיר את האופן שבו נספרים בחו"ל אבל אני יודע שבועדת הקורונה הובאו מצבים שבהם סיבת המוות בהחלט היא לא קורונה. אם הערכת הרופאים היא שיש לפחות 30 אחוז אז הסטטיסטיקה שונה ואולי ההחלטות צריכות להיות שונות".

רזבוזוב מציין כי בשבוע הבא אמורה להתקיים ישיבה נוספת של ועדת הקורונה והוא מקווה שעד לישיבה זו יימסרו תשובות כפי שהובטח מנציגת משרד הבריאות. את המסקנות תעביר הועדה לקבינט הקורונה על מנת שעל פיהן תתקבלנה החלטות.

סוגיה נוספת אליה התייחס רזבוזוב נוגעת למשבר הפוליטי פנימי בתוך 'יש עתיד' עם הודעתו של חבר הכנסת עופר שלח על כוונתו להתמודד על הנהגת המפלגה ובעקבותיו הודעה דומה של חבר הכנסת רם בן ברק.

לטעמו של רזבוזוב הסוגיה אינה משברית וכבר בראשיתה היחס אליה לא היה ככזו. "הסערה כבר חלפה, וגם בתוך הסערה אנשים שאלו אותי מה קורה אצלכם ועוד לפני ששמעו תשובה עברו לדבר על מצב התחלואה והתעסוקה. הציבור לא אוהב שמתעסקים בפוליטיקה, בעיקר פוליטיקה פנימית בזמן משבר".

"לגבי הפריימריז, אנחנו מחפשים את השיטה הנכונה כדי שלא יהיו קבלני קולות ובעלי אינטרסים שישתלטו על המפלגה, אבל אנחנו בשיח הזה כבר שנתיים. אני מאמין שבקרוב יהיו פריימריז, אולי בשנה הבאה אבל אם אנחנו בתקופת משבר או בחירות זה לא יהיה הזמן המתאים, אבל כולנו אחרי היו"ר, יאיר לפיד, וכשיהיו פריימריז בשיטה שאנחנו חשובים שהיא הנכונה כל אחד יוכל להתמודד. היום יש ליאיר לפיד גיבוי מלא מכולם כי הוא האלטרנטיבה השלטונית להחלפת הממשלה הרעה הזו".