אתיופיה
אתיופיהצילום: איסטוק

מיסיונרים ורפורמים סוחטים שוב את מדינת ישראל תוך שימוש ציני בצבע עורם, במטרה להביא לכאן עוד גויים שאינם יהודים לא על פי חוק השבות וההלכה.

מי שטוען שהוא יהודי בבקשה יגיש בקשה לשגרירות ישראל באתיופיה ויוכיח את יהדותו ויעלה על פי חוק השבות שהוחל על קהילת ביתא ישראל משנת 1975.

מעל שני עשורים מעלה ישראל נוצרים שטוענים שהם צאצאי יהודים שהמירו את דתם במאה ה- 19. הקייסים וזקני העדה לא מעורב בירור ובדיקה מיהו זרע ישראל. מי שקובע היום מי יעלה ומי לא זה אנשים וארגונים מיסיונרים.

אם הקייסים וזקני העדה היו חלק מתהליך הבדיקה לא היו מגיעים אלפי נוצרים. הרבנים הראשיים לישראל מסרבים להיות חותמת גומי כי הם נחשפו לתרמית הגירה.

ראש הממשלה בנימין נתניהו והשר אריה דרעי מציפים אותנו במיסיונרים ופוגעים בצביון היהודי של מדינת ישראל.

על כולנו לשבור את השתיקה הרועמת ולהפסיק לפחד מהצבע העור של מבקשי הגירה מחשש לתיוג של תווית גזען שכל המיסיון הפועל להבאתם מנצל היטב.

המתווה שהוצג אתמול הוא עוד סחיטה פוליטית. צריך להקים ועדה ציבורית ולשתף את הקייסים וזקני העדה ולהוריד את הנושא מסדר הפוליטי. אך ורק מאתיופיה מביאים אנשים במסגרת חוק הכניסה. אז איפה כאו הגזענות?

בשני עשורים הובאו מעל 60 איש. אם נחתתם בישראל הם מקבלים תושב ארעי , הם נדרשים לעבור גיור מלא. לאחר הבחינה בבית הדין הרבני מקבלים תעודה המרה מנוצרי ליהודים עם זה הולכים למשרד הפנים ומנפיקים להם אזרחות ישראלית. לכן הרבנות הראשית קבע ובצדק. גיור המותנה בדבר בטל ולכן הרבנות לא מגיירת אותם בסיטונאות.

כפי שקייסים שלנו לא נכון שיבדקו מי הם צאצאי אנוסי ספרד, כך צריך להיות גם כאן. מי שהוא מזרע ישראל צריך להיבדק על ידי זקני העדה וקייסים מבוגרים הבקיאים באילנות היוחסין . היום המיסיונרים הם הקובעים מיהו זרע ישראל.

צריך להפסיק את הסאגה הנקראת פלשמורה. ההחלטה של אתמול כמו בפעמים הקודמות היא במטרה לקושש כמה קולות מקרב קהילת פלשמורה שהפכו לבני ערובה של עסקנים. הגירה מאתיופיה הפכה לתעשייה שמשגשגת מיליונרים ומתפרנסים ממנה עסקנים מישראל ומחו"ל.

אנחנו לא יכולים לשתוק כשמביאים מכפרים לגונדר ועוטפים אותם בציציות וטליתות והופכים אותם לתערוכה יהודית מרהיבה. צריך לעצור את הביזיון הזה.

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט כתב בחוות דעת בשנת 2018 שהסוגיה לא תעמוד במבחן בג''צ. אנחנו שוקלים להגיש עתירה מינהלית שתחייב את המדינה לקבוע כללים וקריטריונים מי הוא זרע ישראל ומי בודק ומזה.

מי שחפץ בזהותה היהודית של המדינה צריך לאמץ את המכתב של הקייסים שנשלח לראש הממשלה בנימין נתניהו והוא מתעלם מהפנייה שלהם. לצערינו הוא רודף אחרי הקייסים אך ורק בימי בחירות של הליכוד לצורך קישוט ובכך מבזה אותם ואותנו.