מחאת 'הדגלים השחורים' בירושליםהדגלים השחורים

מפגיני הדגלים השחורים יצאו גם היום עם הפגנות המחאה בקריאה להתפטרותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו.

באזור גשר המיתרים מחו כ-2,000 בני אדם ולאחר מכן החלו לצעוד לרחוב בלפור. הפגנה התקיימה גם מול בית נתניהו בקיסריה.

אלוף (מיל') אייל בן ראובן, נשא דברים בהפגנה בקיסריה, "במקום לתת דוגמה אישית, התכוונת לבזבז מאות אלפי דולרים שיכולים להזין עשרות אלפי משפחות שאין להם אוכל לתת לילדים בגלל המדיניות הכושלת שלך בתקופת הקורונה".

"רגע לפני כניסה לסגר", נמסר מ"הדגלים השחורים", "במקום להתמודד עם האסון שהמיט - נתניהו בורח לארבעה ימים של קמפיין בארצות הברית. בזמן שאנחנו לא מבינים את ההנחיות ונאנקים תחת המשבר המחריף – הוא יהיה בקוקטיילים הזויים. מנהיג אמיתי היה נשאר לשמור ולחזק את עמו, אבל נתניהו עסק בחיפוש אחר מטוס פרטי עבורו, אשתו והבן המסית. הניתוק וההתנהלות הכושלת שלו בלתי נסבלים. יש בישראל אזרחים ואזרחיות מדהימים שמגיעה להם הנהגה שדואגת להם ולא לטיסות פאר והטבות מס".

במשטרה נערכו להפגנות הערב, "כוחות המשטרה ייפרסו באזור כיכר פריז, רחוב עזה, בן מימון והרחובות הסמוכים על מנת לאפשר את חופש המחאה לכלל האזרחים, לשמור על ביטחון הציבור והסדר הציבורי".

"המשטרה שבה ומדגישה כי היא פועלת לאפשר קיומן של מחאות לכלל המפגינים", נמסר, "אך עם זאת לא תאפשר כל הפרה של הסדר הציבורי ותפעל בנחישות נגד כל ניסיון להפר את הסדר הציבורי או לפגוע בקיומו התקין. משטרת ישראל קוראת לכלל המשתתפים במחאות להקפיד על הנחיות משרד הבריאות, לעטות מסכות כנדרש ולשמור על ריחוק חברתי, למען שמירה על בריאות כלל הציבור וכוחות המשטרה".