יו"ר מפלגת ימינה ושר הביטחון לשעבר נפתלי בנט פירט הערב (חמישי) את הצעדים שאותם הממשלה חייבת לעשות לקראת היציאה מהסגר ההרמטי.
"הסגר הוא כבר דאן דיל, מוצר מוגמר, צריך במקביל להפוך את העולם כדי שבעוד שבועיים יהיה מערך קטיעת שרשראות עוצמתי", אמר בנט בראיון לחדשות 12.
"זה אפשרי. אפשר עכשיו לגייס סלקטורים מפוטרים מאל על וסוכני נסיעות, יש 2,000 כאלה, אפשר להכשיר אותם ביממה. לוקח יום אחד ללמוד איתור מגעים, ככה זה בכל העולם. אני רוצה להסביר את הדבר הבא: ביממה האחרונה נפלו 41 חללים לקורונה. 41 מהבוקר".
כשבנט נשאל אם הוא היה מטיל סגר כזה, הוא ענה: "כן, אבל סגר עם תכלית, הסגר כבר עכשיו מוריד את החיבורים בין אנשים, אין מה לעשות, אנשים בבית, רואים פחות מכוניות, לפי כל הפרמטרים, יש ירידה בהדבקות כרגע, נראה את התוצאה עוד 3-4 ימים".
"אני אומר לציבור, אנחנו על סף תהום, להפסיק להאשים אחד את השני", הוסיף בנט. "אלה מפגינים, ואלה רוצים תפילות, וחתונות. לא. אנחנו כולנו בסירה אחת, כל אחד יהיה אחראי, ידאג לקהילה שלו. אנשים יודעים שזה מונע הדבקות, לא יודעים שחבישת המסכה, גם אם נדבקת, יכולה להפוך מחלה נוראה למחלה קלילה שתהיה א-סימפטומטי".
"אנחנו עכשיו בשיא המלחמה, אני לא נכנס להאשמות, נגמר הזמן", אמר בנט. "אני לא אוהב הרבה מההחלטות של הממשלה, הממשלה עשתה שגיאות נוראיות, אבל זו הממשלה שיש לנו כרגע, נבוא חשבון אחר כך. כרגע הציבור צריך להתנהל באחריות. הממשלה צריכה לעזוב הכל, לגייס חוקרים אפידמיולוגיים, להגדיל קיבולת בבתי חולים מ-800 ל-1600, ממרץ אנחנו עדיין ב-800 מיטות. להביא גמלאים, אחיות שפרשו, סטודנטים שנה רביעית וחמישית, להקים בתי חולים שדה בצפון ובדרום ייעודיים לקורונה".
בנט התייחס גם לסוגיית ההפגנות. "אני דמוקרט גדול, ואני גם אדם חובש כיפה. ועם כל הכבוד להפגנות ולדמוקרטיה, שום דבר רע לא יקרה לדמוקרטיה אם עכשיו שבועיים לא יעשו הפגנות גדולות", אמר. "כחובש כיפה, הקב"ה כתב לנו ונשמרתם מאוד לנפשותיכם, הקב"ה לא רוצה שניכנס לבתי כנסת ונמות. קודם כל קדושת החיים, אנחנו בסירה אחת".
