
יו"ר ישראל ביתנו ושר הביטחון לשעבר, ח"כ אביגדור ליברמן, שוחח היום (שלישי) עם בן כספית ואריה אלדד ב-103fm, על הקורונה ועל התנהלות הממשלה בטיפולה במשבר.
"הייתי בסיור במרכז השליטה של הקורונה, מה אני אגיד לך? הציפיות שהיו לא טובות התממשו כולן אחד לאחד", סיפר ליברמן. "שאלתי אותם מה הבעיה הכי גדולה, ואמרו לי את זה בצורה הכי ברורה - אובדן אמון הציבור, אצל מקבלי ההחלטות בקבניט קורונה בשיקולים שלהם".
"אותם תקנות שפורסמו, גם פרופסורים לא הצליחו להבין, יש שם כפילויות, דברים לא ברורים. מה צריך לעשות אזרח מהשורה? מה יעשה שוטר עם אותן תקנות? במקרה הטוב להפעיל שיקול דעת, אם תנסו להקריא את כל התקנות בתוכנית שלך, אף אחד לא יצא נורמלי", טען.
בהמשך התייחס להצעת החוק להגבלת ההפגנות: "אני תמיד אוהב לקבל החלטות על סמך נתונים, האם יש נתונים לגבי הדבקה בהפגנות? לא קיבלתי תשובה עד עכשיו. תסתכלו על העצמאים, ועל העסקים הקטנים שפשוט משגעים אותם, תשאלו כמה מהם קיבלו פיצוי. אתה מדבר עם כל אחד אני לא יודע מי מקבל סיוע, כל אחד שאני מדבר איתו רק מספר איך מתישים אותם ובסוף זה מגיע מאוחר מידי ומעט מידי.
״לאנשים אין מה להפסיד, במיוחד עסקים קטנים שנפתחו בשנה האחרונה, נמצאים על סף רעב, אנשים נכנסים ליאוש ולדיכאון לא הספיקו להתארגן והיה ברור שזה יימשך מעבר לחגים. לא ידעו שבצאת יום הכיפורים תהיה הצטופפות של האדמורים? המשטרה קורסת, אני מבין את השוטרים שלא יכולים להיות בכל מקום".
על המצב הפוליטי הגיב: "לא מעניין אותי הסקרים, למרות שהם לגמרי לא רעים. בסקרים פנימיים של המפלגות וגם שלנו, לא ראיתי סקר שאנחנו פחות משתי ספרות. התוצאות של הבחירות יהיו אחרות לגמרי, אני מניח שיהיו שחקנים אחרים".
