המקובל הרב יצחק בצרי
המקובל הרב יצחק בצריצילום: ללא

המקובל הרב יצחק בצרי אומר כי דווקא בשנה זו שבה קשה מאוד לקיים את שמחת החג בריקודים ובאירועים המוניים כפי שכולם רגילים, יש בכל זאת למצוא את הדרכים לשמוח.

"זה מאוד קשה, בפרט עם השמועות הנוראות שמקרי המוות הולכים וגוברים. בכל בית נוגע הסיפור של הנגיף ולא חשבנו שזה יגיע לכדי כך. עם זאת דווקא המצב הזה צריך לעודד אותנו לשמחה ולבירור השורש שלה", אומר הרב בצרי בראיון לערוץ 7.

לדבריו "הקב"ה נתן לנו מצווה לשמוח בחג ואמר כי אם תהיה שמחה כזו יימחלו לנו כל העוונות. בשנה הזו במיוחד אנחנו זקוקים לשמחה שתמחל לנו על העוונות. זה זמן של מגיפה ודווקא במקום הזה צריך כל אחד בבית שלו ועם ההתמודדות המשפחתית שלו, לתת דגש וכוחות לשמחה וזה יכול לתת לנו פתח של הצלה ורווחה".

הרב בצרי מתייחס גם לשמחת תורה, חג שכל מהותו הוא שמחה וריקוד. "שמחת תורה זו שמחה שלנו עם הקב"ה. הוא אומר לנו חגגתם בחג הסוכות המון ועכשיו בשמחת תורה אתם נמצאים איתי. שמחת התורה לא מתרכזת רק בתורה עצמה אלא גם בשמחה עצומה עם הקב"ה".

"העיקר הוא להיות עם הקב"ה. דווקא במקום הזה יש לנו הרבה סיבות לשמוח: השנה אנחנו מבינים טוב יותר את החשיבות והמהות של מתנת החיים. זה רק מחזק לנו את האמונה בבורא עולם ומלמד אותנו שהאדם נמצא בעולם כי הקב"ה דואג לכל פרט ופרט בחיים. אפשר גם בצורה הנוכחית לשמוח ממש ולהודות לה' שזכינו להיות קרובים אליו, שאנחנו העם הנבחר, שקיבלנו ממנו את הארץ הקדושה ואת הזכות להיות מחוברים אליו. אני מכיר הרבה אנשים שנמצאים בגלל הנגיף בצער גדול, בבית או במלוניות. ובכל זאת צריך לשמוח למרות הכל בחגים המיוחדים האלה", מסכם הרב בצרי.