
יושב ראש ארגון הבריאות העולמי טדרוס אדהנום גריבריסוס העריך היום (שלישי) כי חיסון נגד הנגיף עשוי להיות מוכן עד סוף השנה.
"נצטרך חיסונים, ויש תקווה שעד סוף השנה הזו יהיה לנו חיסון", אמר. מטרתו של ארגון הבריאות העולמי, היא להפיץ כשני מיליארד מנות חיסון עד סוף שנת 2021.
נכון להיום תשעה חיסונים ניסיוניים נמצאים כעת על פס הייצור של מתקן החיסונים העולמי.
בתוך כך ממונה הקורונה פרופ' רוני גמזו אמר היום (שלישי) כי למרות שנרשמת ירידה בשיעור החיוביים לנגיף הקורונה, לא ניתן לדעת בוודאות שזו המגמה. "בגלל שמדובר בימי החג, אנחנו לא משוכנעים שישנה מגמת ירידה בכל הארץ, לא ניתן לומר את זה בוודאות. נדע יותר טוב אחרי סוף השבוע הקרוב".
גמזו הוסיף כי הסגר הכללי שהוטל על הציבור בתקופת החגים הוא אפקטיבי. "אנו בודקים את רמות התנועה בכל היבט שהוא, ורואים ירידה. אמנם לא ברמה שווה למרץ ואפריל, אך ישנה ירידה", אמר. "בכל חברה שהיא, גם בחברה החרדית וביישובים ערביים, יש הקפדה על ההנחיות".
"חלק מההמלצות שלי לקבינט הם לזהות מוקדי תחלואה שקשה להם, שם מקדם ההדבקה יורד יותר לאט", אמר. "אנחנו עדיין נמצאים בתנאי סגר, ואני מצפה שמקדם ההדבקה ימשיך לרדת. אבל הוא באמת תלוי בכולנו, בדרך שאנחנו נשמעים להוראות".
על הפרת התקנות מצדם של השרה להגנת הסביבה גילה גמליאל וח"כ מיקי לוי (יש עתיד), אמר כי זו "תחושת החמצה, אכזבה ופגיעה באמון הציבור". לדבריו, "כל אדם שבחר להיות איש ציבור צריך לדעת שהכללים חלים עליו כפליים, וכשהוא עובר על הכללים - הנזק הוא סדיקת האמון בחברה".
"זה לא הזמן לביקורי משפחות וחברים. כל אדם במדינת ישראל, ולא משנה אם הוא אזרח או איש ציבור - כולם צריכים להקפיד על זה", הוסיף. הוא קרא לנבחרי הציבור: "אל תחפשו לעגל פינות, תלכו הכי ישר שיש. אנו מטילים על הציבור כל כך הרבה, והוא רוצה לראות שאנחנו עושים מה שנדרש מהם".
