
הסקר הדרמטי שפורסם בחדשות 12 ממנו עלה כי יו"ר 'ימינה' נפתלי בנט מצמצם פערים מול ראש הממשלה בנימין נתניהו, ממשיך להעסיק את המערכת הפוליטית בשל המשמעויות הפוליטיות מרחיקות הלכת.
כדי לקבל פרספקטיבה נכונה על הנתונים שוחח רזי ברקאי בתוכניתו 'מה בוער' בגלי צה"ל עם מנכ"ל ועורך ערוץ 7 עוזי ברוך ועם הכתב המדיני של 'ישראל היום' אריאל כהנא.
"לנתניהו יש 25 מנדטים מובהקים שזה הבייס שלו. כל השאר הוא נוהג ללקט מפה ומשם מידי ערב בחירות. מה שאנחנו רואים בסקר הזה הוא שהם עזבו אותו לאנחות", אומר ברוך.
לדבריו, אולי זו הברית המוחלטת של נתניהו עם המגזר החרדי שנתפס במידה רבה כאשם בהתפרצות הנוכחית של הקורונה - ברית שכרגע לא פועלת לטובתו, וזאת בלשון המעטה, או אולי התנהלותו הכללית של ראש הממשלה בניהול משבר הקורונה והמערכת הפוליטית.
אשר להשלכות הפוליטיות, מסביר ברוך כי לטעמו הבחירות הולכות ומתרחקות בשל הפחד הקמאי של נתניהו להיות תלוי בנפתלי בנט ומפלגת ימינה שקיבלה בסקר האחרון 23 מנדטים.
"אחרי הסקר הזה - וסקרים נוספים המציגים מגמות דומות - אם לא יקרה כאן משהו מאוד דרמטי בחודשיים הקרובים, אין סיכוי שנראה יציאה לבחירות במרץ. נתניהו הרי מוכן למכור כליה בשביל לא להיות תלוי בבנט באיזו שהיא צורה".
כנגזרת מכך, אומר ברוך, "רויטל גנץ יכולה להתחיל לחשוב איזה תמונות וחפצים היא מתכוונת לקחת איתה לבלפור. הסיכוי שנתניהו יצליח להשתחרר מהרוטציה הולך ופוחת".
ברוך התייחס אף למועמדותו של בנט לראשות הממשלה ולעובדת היותו אלטרנטיבה שלטונית. "אין הרבה בימין שיכולים להוות אלטרנטיבה שלטונית. בנט הוא אחד כזה שיכול, קצין מסיירת מטכ''ל, יזם הייטקיסטי עם משנה סדורה ואנגלית כובשת''.
"נתניהו לא איש ימין", טוען עורך ערוץ 7, ''רק לאחרונה האריך את כהונתה של דינה זילבר, הפקיר את משרד המשפטים בידי אבי ניסנקורן וויתר על הריבונות שעל הטיקט הזה הוא נבחר, הוא נכשל במלחמה בקרונה, עסוק בעניניו המשפטיים, וזו ממשלה מטורללת ומסוכסכת שמתכתשת בטוויטר בינה לבין עצמה, אפילו יו"ר הקואליציה מתחנן לבחירות.
"מה שבטוח הוא שאם נתניהו יכול היה לגלגל את הזמן אחורה, הוא היה משלם הרבה כדי להכניס את בנט לממשלה, ההותרה שלו באופוזיציה הפכה לפיגוע פוליטי עבור נתניהו".
ולמרות הנתונים המפתיעים הציע ברוך שלא למהר להסיק מסקנות. "בסוף סקר הוא רק סקר. ומדבר סקר תרחק. ראינו את הסקרים שבישרו על ניצחונה של הילארי קלינטון ב-2016, על מפלגת זהות שחגגה עם מספר דו ספרתי או עם בוזי הרצוג מול בנימין נתניהו ב-2015 - כולם קיבלו 'קדחת' בקלפי".
כהנא הצטרף לדברים ואמר כי אין לשים את הז'יטונים הפוליטיים בסקר אחד, קודם כי ישנם סקרים אחרים שמגדילים את הפער וגם משום שמדובר רק בסקר.
עוד הוסיף כי "בעיניי כשבאים לדבר על מהפך פוליטי צריך לשים לב למה שקורה כאן. יש כשל לאומי לא רק בניהול הקורונה, יש כשל תפקודי כולל כמו היעדר העברת תקציב - אין כאן תקציב שנתיים; אין מפכ"ל; אין נציב שירות בתי הסוהר וכן הלאה. הדברים האלה יחד עם ההפגנות משמאל שמסייעים לבנט - יוצרים את המספרים האלה לטובת בנט".