
הקריאה לפתוח את הסגר ולהחזיר את המערכות השונות לחיי שגרה תחייב מטבע הדברים לא מעט פעילויות חיטוי וניקיון של המרחבים הציבוריים בישראל.
ורוניקה רוזנברג, מנכ"לית איגוד חברות הניקיון, מתייחסת לצעדים הנדרשים והיא פותחת דווקא במרחב האישי של כל אחד ואחד מאיתנו.
"הנחת היסוד שלנו היא לאמץ שגרת ניקיון והיגיינה בבית ומחוצה לו, ולא רק לתקופת הקורונה. זה כולל שטיפת ידיים בסבון אחרי מגע במשטחים ציבוריים ובמקומות מועדים לפורענות כמו מתגים, ידית, מקלדת ועוד. ארגון הבריאות העולמי והמוסד למניעת מחלות זיהומיות מדברים על כך שכל מקום שנוגעים בו חייבים לשטוף ידיים במים וסבון או להשתמש באלכוג'ל או מטלית עם 70 אחוז אלכוהול, ולעשות זאת כשגרת היגיינה".
רוזנברג מזכירה כי אחרי מגע באותם משטחים "ציבוריים" אנחנו "נוגעים אחר כך בעיניים ובפנים זה מועד לפורענות ואנחנו מחייבים להקפיד על הפעולות הללו של חיטוי וניקיון".
ומה באשר למרחבים הציבוריים? "הארגון שלנו משתף פעולה עם גורמי הממשל ואנחנו ממליצים בשלב הזה להגביר את עבודות הניקיון והחיטוי במרחבים הציבוריים ובבתי הספר. יש לנו דיאלוג עם השלטון המקומי ועם הממשל כדי להסביר ולתקצב את הנושא הזה".
לדבריה "צריך לתגבר עובדי ניקיון שינקו את האזורים הללו כדי לתת תחושת ביטחון לציבור. מדובר בניקיון שונה, החומרים מצריכים ריכוז של שבעים אחוז אלכוהול, אבל גם הניקיון הפשוט עושה את העבודה הבסיסית".
על המגעים עם ראשי הרשויות היא מספרת כי "יש אוזן קשבת ואנחנו פועלים מאוד חזק בעניין. ראשי הרשויות, כמי שאמורים לקחת חלק בטיפול במשבר הקורונה, יפעלו לטובת בריאות הציבור".
רוזנברג קוראת לפעולות גם במרחבי הביניים כמו חדרי מדרגות בבתים משותפים שם ניתן להתקין מתקן למגבונים באזור המעליות וכיוצא באלה. לטעמה "נורמות ניקיון וחיטוי בבית ישפיעו גם על המרחב הציבורי".
