נתניהו: גנדי היה מברך על הסכמי השלום עם האמירויות ובחרייןערוץ כנסת

מליאת הכנסת מקיימת בשעה זו דיון מיוחד לזכרו של חבר הכנסת לשעבר והשר לשעבר רחבעם זאבי (גנדי) ז"ל, בנוכחותם של חברי משפחת זאבי.

יו"ר הכנסת יריב לוין פתח את הדיון בדקת דומייה ולאחריה נשא דברים, בפתחם ציין כי ישיבה זו מתקיימת ימים ספורים לאחר שהכנסת אישרה את הסכם השלום עם איחוד האמירויות.

"גנדי האמין בכל ליבו שדרך השלום עדיפה על פני המלחמה. אולם, הוא לא טעה לחשוב שאפשר להתגבר על התנגדותם של אויבינו לעצם קיומנו כאן, באמצעות מחוות, ויתורים ואשליות. הוא פעל תמיד מתוך הבנת ההבדל שבין הושטת יד לשלום ולחיים משותפים עם הרוצים בכך, לבין הכנסת היד למאכלת של אלה המבקשים לגדוע את קיומנו כאן", ציין לוין.

לדבריו, "רבים פקפקו בתפיסה זו, אך היא מוכחת בימים אלה כנכונה ומדויקת. כפי שגנדי האמין בשעתו, ראש הממשלה בנימין נתניהו מוביל היום את ישראל להסכמי שלום חסרי תקדים המבוססים על שלום מתוך עוצמה. שלום מתוך הערכה עמוקה לצד השני, אך ללא כניעה, ללא ויתורים וללא גירוש יהודים מאדמתם."

עוד הוסיף לוין ואמר: "בשנים האחרונות, היו לצערי גורמים שניסו, לאחר מותו, לפגוע בשמו הטוב של גנדי ובמורשתו המפוארת. הם לא הצליחו. אני גאה שכנסת ישראל השכילה לחרוט ולהנציח את זכרו בספר החוקים של מדינת ישראל. אני גאה שאנו מקיימים כאן את יום הזיכרון הזה. אני רואה זכות גדולה להוקיר את רחבעם זאבי, האדם והמנהיג, ואת מורשתו. דמותו המופלאה של רחבעם זאבי גנדי חסרה לנו. השנים החולפות רק מעצימות את החסר ואת ההערכה למנהיגותו ולפועלו. אנו מוקירים לו תודה, אנו נזכור אותו תמיד."