
השרה לקידום וחיזוק קהילתי, אורלי לוי-אבקסיס הבהירה הבוקר (ראשון) בראיון לרשת ב' למה התכוונה כאשר סירבה להשתתף באירוע לזכר יצחק רבין.
בעקבות הסערה ציינה השרה, "מדובר היה בכנס מדיני-פוליטי תחת הכותרת 'רבין, ממשיכים את דרכו' שנערך במהלך מערכת הבחירות, לא אירוע ולא אזכרה".
"צריך להבין, זה שמנכסים את הרצח הזה שפגע במדינה כולה, אם אומרים לנו 'אם אתם לא מיישרים קו עם מורשת רבין אז אתם תומכים ברצח' זה דבר שהוא לא רק לא ייעשה, הוא גובל בהסתה, גובל בהינדוס תודעה", הוסיפה.
"ביקשו שאגיע ואמרתי שהמורשת היא מורשת שלכם. אני רוצה להגיד באופן מאוד פתוח, אין לי אפילו מושג מה זו מורשת רבין, יכול להיות שיש שם הרבה דברים חשובים, אבל זו לא המורשת שלי. אין לי שום כוונה להתנצל", הסבירה.
על פירוק החיבור עם מפלגת העבודה אמרה השרה כי "תחת כל ריאיון אמרתי שהחיבור הוא טכני ותהום פעורה ביני לבין מרצ. החיבור היה בין שני אנשים שעשו דברים חברתיים. לצערי, קרה מפץ פוליטי ובנקודת הזמן הזו קיבלתי את ההחלטה".
השרה סיפרה בראיון כי הלילה שעבר על משפחתה היה קשה מאוד, לאחר דקירתו למוות של הנער איתי יצחק מהישוב גן-נר, שבתה הכירה אותו דרך אחיו.
"היה לה לילה מלא בסיוטים", אמרה לוי-אבקסיס, "ואנחנו כהורים הסיוט הכי גדול שלנו זה איך אנחנו שומרים עליהם, מה אנחנו עושים כשילד יוצא ולא חוזר הביתה. ליבי על המשפחה וההורים, אני שולחת להם תנחומים וקוראת לכל ההורים - דברו עם הילדים שלכם, בגיל 17 לפעמים שיקול הדעת הוא לא מספיק מגובש. זה צריך להיות שעון מעורר".