אילוסטרציה
אילוסטרציהצילום: ISTOCK

בפאנל מיוחד במהלך ה-GA, הועידה השנתית של הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה (JFNA) שעסק בנגיף הקורונה והקהילה היהודית מבחינה מחקרית – נחשפו נתונים ממחקר של מכון המחקר פיו, המעידים כי ליהודים היה סיכוי גדול יותר לחלות בקורונה מאשר הקהילה האמריקאית הכללית.

עוד נחשף כי 15% מהיהודים נעזרו בקבלת מזון מארגוני צדקה וסיוע, ו-57% מהיהודים מכירים אדם שאושפז או נפטר בגלל הקורונה, לעומת 39% באוכלוסייה הכללית

המחקר, "חוויות יהודיות במהלך נגיף הקורונה" נערך על ידי אלן קופרמן האחראי על חקר נושאי דת במכון הסקרים היוקרתי פיו, יחד עם החוקרת הבכירה בקה א. אלפר. הוא נערך בקרב 13,200 מבוגרים בארה"ב במהלך חודש אוגוסט 2020, וכלל גם 248 ראיונות אישיים עם אמריקאים שהצהירו שדתם היא "יהדות".

בקרב היהודים - 16 אחוז הצהירו שככל הידוע להם הם נדבקו בנגיף הקורונה בחודשים האחרונים אך הם לא אובחנו בצורה רשמית (מול 13 אחוז באוכלוסייה האמריקאית הכללית). 3 אחוזים הצהירו שנבדקו והם יצאו חיוביים - בדומה ל-2 אחוז מהאוכלוסייה האמריקאית הכללית. אך בבדיקות הנוגדנים שנערכו, עולה שליהודים היה יותר סיכוי להידבק בקורונה - 10 אחוז מהיהודים סיפרו שנבדקו, ולהם נוגדנים של קורונה - המשמעות היא שהם נדבקו בעבר בקורונה. מאידך, באוכלוסייה הכללית רק 2 אחוז הצהירו שהם יצאו חיוביים בבדיקת הנוגדנים.

עוד במחקר: 57 אחוז מהיהודים מכירים מישהו שאושפז או נפטר בעקבות הקורונה, מול 39 אחוז מהאוכלוסייה האמריקאית הכללית - הפרש של קרוב ל-20 אחוזים.

אך בתחומים נוספים, הקהילה היהודית-אמריקאית דומה מאוד לחברה האמריקאית בה היא חיה: 43 אחוז ממשקי הבית היהודיים ו-42 אחוז ממשקי הבית מהאמריקאים נפגעו מהנגיף מבחינה כלכלית על ידי פיטורין או קיצוץ בשכר.

15 אחוז מהיהודים ו-17 אחוז מהאמריקאים נעזרו בקבלת מזון מארגוני צדקה או בנק מזון מקומי.

מאידך, במצבים אחרים - היהודים נמצאים במצב טוב יותר מאשר שאר האמריקאים: 25 אחוז מהאמריקאים התקשו לשלם את החשבונות מול 9 אחוז בלבד מהיהודים-אמריקאים. 16 אחוז מהאמריקאים התקשו לשלם את המשכנתא, מול 6 אחוז בלבד מהיהודים. 15 אחוז מהאמריקאים קיבלו סיוע ממשלתי לרכישת מזון, בהשוואה ל-9 אחוזים מהיהודים.

בתחום התעסוקה, היהודים דווקא נעזרו יותר בממשל האמריקני בקבלת דמי אבטלה: 21 אחוז מהיהודים קיבלו אבטלה מול 15 אחוז בלבד.

ה-GA (האסיפה הכללית של הפדרציות היהודיות) הוא מהאירועים היהודיים הבולטים, שאף מתקיים בישראל אחת לחמש שנים. השנה, עקב מגיפת הקורונה, האסיפה מתקיימת באופן מקוון ולראשונה משתתפים מרחבי העולם, יכולים להירשם ולהשתתף.

ראש הממשלה בנימין נתניהו, ראש הממשלה החליפי בני גנץ וח"כ וראש האופוזיציה יאיר לפיד בירכו אתמול את המשתתפים באסיפה.

בנוסף לוקחים חלק באירוע המושלת גרטשן וויטמר (מישיגן) שעלתה לכותרות לאחרונה לאחר שפורסם כי הייתה יעד לניסיון חטיפה, המושל אסא האטצ'ינסון (ארקנסו) ונשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין שצפוי לברך את המשתתפים היום.