
בשוק ההון האמריקני נרשמות עליות בעת האחרונה, למרות משבר הקורונה, כולל במניות של חברות ישראליות.
מירי סגל, מומחית לשוק ההון האמריקאי והישראלי, יועצת הרשות לניירות ערך לשווקים בינלאומיים ובעלים של חברת קשרי המשקיעים MSIR בניו יורק מסבירה לערוץ 7 את הפער בין הכלכלה המשוועת לסיוע לשוק ההון הדוהר קדימה.
"יש תופעה של פער מאוד גדול בין מה שקורה במיין סטריט למה שמתרחש בוול סטריט. אנחנו יכולים לראות שבעקבות מגיפות הקורונה שוק העבודה חווה טלטלה מאוד רצינית, האבטלה הגיע לשיא של קרוב ל-14%, עסקים קטנים שנסגרים והתל"ג שחווה שני רבעונים של ירידה עקבית ולעומתם שוק ההון פורח, הנאסד"ק הגיע לשיאים שלא נראו כמותם – מהרמה הנמוכה במארס של מתחת ל-7,000 נקודות – עלה לשיא בספטמבר של 12,000 נקודות", אומרת סגל
"חברות מגייסות מאות מיליוני דולרים בלי שהן צריכות להיפגש ולנסוע עם משקיעים אלא וירטואלית. זה מראה שבשוק ההון ובעיקר חברות טכנולוגיה הפועלות בשוק ונחשבות להשקעה 'חסינה'", היא מוסיפה.
לדבריה, "חברות הטכנולוגיה נתפסות כחסינות להשפעת הקורונה והן צומחות ומטפסות במאות האחוזים. תחומי הענן, התוכנה והסייבר זוכים לעדנה. בתחומים הללו יש מספר חברות ישראליות שנהנות מהמומנטום הזה. חברה אחת שערכה מלווה עם גיוס חוב שתוכנן לעמוד על 150 מיליון דולרים וגדל ל-175 מיליון דולרים בניצוח בנק אוף אמריקה וסיטי בנק. חברה אחרת העלתה תחזיות של מכירות והמניה המשיכה לעלות ביום של ירידות, מה שהוכיח עד כמה הביקוש חזק".
לשאלה כיצד משפיעה תקופת הבחירות על שוק ההון האמריקני עונה סגל, "הבחירות מהוות סמן מאוד חשוב, למרות שגם בעניינן, יש דעות שטוענות שעד לאחרונה ניכר היה פער בסקרים לטובת המועמד הדמוקרטי השוק הפנים את הציפיה לניצחונם – אבל אין ספק שהימים הקרובים עד לבחירות וקצת לאחריהן בגלל שחלק ניכר מההצבעה מתבצעת באמצעות הדואר – יגרמו לאי ודאות. השווקים לא אוהבים אי ודאות ואנחנו עלולים לראות מעט עצבנות בשווקים עד לאחר שיוודעו תוצאות האמת".
