
לאחר שפורסם שהרב ד"ר בני לאו ישתתף ביום שישי הקרוב בהפגנה נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו מול ביתו שברחוב בלפור בירושלים - הוא הודיע כי הוא מבטל השתתפותו.
"חזרתי בי מההסכמה להגיע לקבלת שבת במתחם בלפור ולדבר על הצורך לעצור את ההסתה", כתב בחשבון הפייסבוק שלו.
"חזרתי בי בכאב", הוסיף. "רציתי להיות שם עם חברי הטוב והאהוב אמיר השכל, איש שאנשים פוגעניים השחירו וביקשו לרמוס".
"כשאמיר ביקש ממני לבוא לקבלת שבת לדבר על עצירת ההסתה הסכמתי כי אחרי 25 שנים מאז רצח ראש הממשלה מוכרחים לעצור את הרעל הזה", כתב.
"אבל הסתה פרועה ומסוכנת לא שייכת לצד אחד של המחנה", הוסיף. "גם ממחנה המחאה כנגד ראש הממשלה נשמעים קולות מסיתים ומבהילים. קולות של שנאה יוקדת שלא יודעת גבול ומסוגלת להבעיר עלינו את הבית המשותף.
הבוקר התעוררתי למראה מודעת הזמנה לקבלת השבת (מצורפת לכאן) ונחרדתי. המחאה אודות ההסתה הפכה להיות הסתה בעצמה. לא אתן את עצמי ואת ליבי למחאה שכזו".
עוד כתב הרב לאו: "אני מזמין את מארגני הכנס לשנות את המודעה. במקום 'עשרים וחמש שנים של הסתה' צריך להיות כתוב - 'עוצרים את ההסתה'. זו צריכה להיות עצרת שבה מקבלים שבת מתוך אחריות של תרבות מחלוקת, של מאבק בלי דה לגיטמציה, של מחאה בלי רמיסת האחר ושל הבנה שיש לנו הרבה מה להפסיד".
