ח"כ חיים כץ בסיור
ח"כ חיים כץ בסיורצילום: חזקי ברוך

במהלך סיור של שדולת ארץ ישראל בכנסת במאחזים בגוש עציון, שנערך בשבוע שעבר ניסה יו"ר השדולה ח"כ חיים כ"ץ מהליכוד לשכנע חברי כנסת להצביע בעד "חוק מרקם חיים", המכונה גם "חוק ההסדרה הקטן", גם אם הקואליציה תתנגד לו.

בהקלטה שפורסמה הבוקר (ראשון) ב'חדשות כאן' נשמע כ"ץ אומר: "בצלאל (סמוטריץ') הניח את הצעת החוק שלנו, של השדולה, ואז שאלו אותי 'תגיד, אתה תצביע נגד החלטה (של הקואליציה)?'. אז אמרתי שכן, אני אצביע בעד ההחלטה הזו".

"אני מקווה שכל חברי השדולה שעברו פה היום, והיו בסיור ולמדו, וואלה יצביעו איתי", הוסיף ח"כ כ"ץ.

בפורום ההתיישבות בירכו על עמדת כ"ץ וקראו לחברי השדולה להצביע בעד חוק מרקם חיים, גם נגד עמדת הקואליציה.

"מרענן לשמוע איש ציבור שמחויב למהות ולא נתקע בפרוצדורה פוליטית קטנונית. הסדרת מעמד המאחזים הוא מעשה ציוני ומחויבות בסיסית של הממשלה לאזרחיה", אמרו בפורום.

"מצפים מחברי הכנסת מכל סיעות הבית הציוניות לתמוך בחוק שיאפשר להעניק לנו ולילדינו את האפשרות לקבל שירותים בסיסים כמו אזרחים נורמלים, ויקבע לוח זמנים להסדרה המלאה", הוסיפו.

נציין כי "חוק מרקם חיים" שיזם ח"כ סמוטריץ' נועד לאפשר למדינה ולרשויות המקומיות ביו"ש להעניק שירותים גם להתיישבות הצעירה ביו"ש, וזאת בניגוד לעמדת היועמ"ש כיום.