טנק צה"ל
טנק צה"לצילום: דובר צה"ל

מפקדי אוגדת עזה ממשיכים לתחקר מדוע בוצע ירי אמש (שבת) לעבר עמדת חמאס ברצועת עזה, מבלי שניתנה הוראה מפורשת לפתוח באש.

אמש, לאחר ירי הרקטה לעבר אשקלון, ניתנה פקודה לטנקים להתמקם בעמדות מול מטרות בגבול. התחקיר הראשוני העלה כי טנק ביצע ירי כתוצאה מאי הבנה בין המפקדים ברשת הקשר.

נציין כי האוגדה החלה הבוקר בבוחן פתע של הרמטכ״ל ובשבוע הקרוב תשתתף בתרגיל מפקדות, ולכן תחקיר האירוע טרם הסתיים.

בתוך כך, טנק של צה"ל התהפך בצהריים (ראשון) במהלך ניסיון העמסה על מוביל בבקעת הירדן. לא היו נפגעים. נפתחה חקירה לבדיקת נסיבות התקרית שהיתה עשויה להיגמר באסון.

התחקיר הראשוני של התהפכות הטנק העלה כי נהג הטנק עלה במהירות גבוהה מדי על מוביל הטנקים ובזווית לא נכונה ולכן התהפך שמאלה. המח''ט עצר את תנועת הטנקים והנגמ''שים עד להודעה חדשה.

בתחקיר הראשוני אמר הנהג, חייל מילואים בן 24, כי נתפסה לו דוושת הגז. הנהג סובל מחבלות קלות ומקבל טיפול בבית חולים.

דובר צה''ל: "מוקדם יותר היום התהפך טנק בעת העמסתו על מוביל בבסיס צה״ל בבקעת הירדן. אין נפגעים. נסיבות האירוע מתוחקרות בשעה זו. מפקד האוגדה הנחה לעצור את תנועת הרכבים הקרביים הממוגנים באוגדה עד לתוצאות התחקיר הראשוני''.