
במשרד הביטחון החליטו לעצור את הסיוע בשכר הדירה לחיילים הבודדים המשוחררים.
הכתב הצבאי של גלי צה"ל צחי דבוש דיווח כי מדובר באלף ש״ח בחודש למשך שנה מהשחרור. "עבורם זה עולם ומלואו, קורת גג ומזון. עבור משרד הביטחון זה לא כסף גדול, אבל זה הדבר הראשון שבו קיצצו", כתב.
הכתב ציטט את קרוליין, חיילת בודדה שממתינה לסיוע כבר 5 חודשים, "אני חיילת בודדה משוחררת, עקב הקורונה הוציאו אותי לחלת, ביטלו לי את האשראי אין לי איך לשלם שכר דירה. אותי יזרקו לרחוב, אותי ואחרים שבחרנו להתגייס לתרום ולהגן על אזרחי מדינת ישראל באהבה כל כך גדולה. זה מאכזב".
משרד הביטחון מסר בתגובה "בשל הקורונה הפניות לסיוע בשכ"ד לחיילים בודדים משוחררים עלו באופן משמעותי, והתקציב השנתי נוצל במלואו בספטמבר.
המשרד פועל מול האוצר כדי לגשר על הפער ולהעניק לחיילים המשוחררים הבודדים שפנו את הסיוע המגיע להם על פי חוק. אנו מצרים על העיכוב ועושים הכל כדי לקדם את הנושא".