
אחרי הפסקה של כמה ימים בשל בידוד של ראשי המפלגה, הגיע אתמול (ראשון) מסע הציונות הדתית של האיחוד הלאומי העובר לאורכה ולרוחבה של ישראל, לעיר אריאל.
יו״ר האיחוד הלאומי ח"כ בצלאל סמוטריץ', ח"כ אופיר סופר, מנכ"ל המפלגה יהודה ולד, וחברי מפלגה נוספים, פתחו את הסיור בפגישת עבודה עם, חבר המועצה יאיר שטבון, ונציגי הציונות הדתית במועצת העיר ודנו עימם על אתגרי העיר ובניית הכוח הפוליטי של הציונות הדתית במישור הארצי ובמישור המקומי.
בהמשך ביקרו בקהילת נצר מטעים שהקימו בעיר מגורשי נצרים בגוש קטיף. ראשי הקהילה סיירו עם ראשי המפלגה בבתי הספר, במפעלי החסד, מוסדות הישיבה שמוקמת בימים אלו ואף הציגו יוזמות מקומיות מרחיקות לכת.
ראשי המפלגה המשיכו לביקור באוניברסיטת אריאל אותו אירח פרופ׳ יהודה דנון, נשיא האוניברסיטה, והמנכ״ל עו״ד יורם שי שהציגו את אתגרי המקום, מיזם הרכב האוטונומי, ביקרו במו"פ האזורי, טעמו מהיין המיוחד המיוצר במקום, וסיימו בביקור בפקולטה הנחשקת לרפואה ובבית חולים המיוחד המוקם בימים אלו באוניברסיטה.
את היום סיימו ראשי המפלגה במפגש עם, חיים פלזנר סמנכ"ל הארגון, אהרון קרוב רכז הבוגרים ומדריכי סניף ה OU בעיר, מהם שמעו על הפעילות המדהימה עם הנוער במקום.
ח"כ בצלאל סמוטריץ' אמר בשיחה עם הפעילים, "אחרי תקופה ארוכה שלא יכולנו להתגאות בנציגות הפוליטית של הציונות הדתית אנחנו הולכים לימים אחרים. אנחנו שומעים את הקולות מהשטח, את הגאווה והשמחה בציונות הדתית על כל מפעליה וערכיה ואנחנו מתייצבים להיות השליחים של האנשים, של השטח, שלכם אנשי הצינות הדתית. בע"ה נפעל באחדות ובכל הכוח כדי להצעיד את הציונות הדתית קדימה".
מנכ"ל האיחוד הלאומי יהודה ולד סיכם ואמר: "אנו ממשיכים להיפגש עם אנשי הציונות הדתית, עם האידיאלים הגדולים והגשמתם בשטח, בשדות ההתיישבות החינוך והחסד. איחוד הכוחות במחנה מתחיל מהשטח ונמשך בכל הכוח, כולם כבר מבינים שיש צורך גם בבית פוליטי אחד ונמשיך לפעול ולחבר את הכוחות כולם אליו."