
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הבהיר הבוקר (שלישי) כי אין קשר מבחינתו בין ההוראה לשתף פעולה עם העברת הממשל לג'ו ביידן, לבין הכרה בתוצאות הבחירות.
"מה הקשר בין לאפשר לשירותים הכלליים לעבוד עם הדמוקרטים לבין המשך וניהול התביעות שלנו נגד הבחירות המושחתות ביותר בהיסטוריה של הפוליטיקה האמריקנית? אנחנו מתקדמים במלוא המהירות ולעולם לא נוותר", כתב טראמפ בחשבון הטוויטר שלו.
בתוך כך, מזכיר מדינת ג'ורג'יה שבארצות הברית, בראד ראפנספרגר, הודיע כי היום תחל ספירה חוזרת של הקולות במדינה על פי בקשתו של טראמפ. הספירה צפויה להסתיים ב-2 בדצמבר.
כאמור, צוותו של נשיא ארצות הברית הנבחר, ג'ו ביידן, קיבל עדכון מיו"ר מנהלת השירותים הכלליים כי ניתן להתחיל באופן רשמי בהכנות להעברת הממשל.
מדובר בצעד משמעותי שכן עד כה נמנעה המנהלת מלחתום על המסמכים שיאפשרו את מימון הצוות שמגבש את תכניות העבודה לבית הלבן.
הנשיא דונלד טראמפ כתב בתגובה בחשבון הטוויטר שלו כי הוא אישר ליו"ר המנהלת, אמילי מרפי, להתחיל בהליכי המעבר על אף העובדה שהוא מתכוון להמשיך במאבק המשפטי נגד תוצאות הבחירות.
"המאבק שלנו נמשך, נמשיך במאבק הטוב, ואני מאמין שננצח! עם זאת, לטובת ארצנו, אני ממליץ לאמילי ולצוותה לעשות את מה שצריך לעשות בכל הנוגע לפרוטוקולים הראשוניים, ואמרתי לצוות שלי לעשות זאת גם כן", כתב טראמפ.
מנכ"ל צוות המעבר של נשיא ארצות הברית הנבחר ג'ו ביידן, יוהנס אברהם, בירך על המהלך. "ההחלטה היא צעד נדרש להתמודדות עם האתגרים שעומדים בפני האומה האמריקנית. בימים הקרובים, צוותי המעבר יפגשו עם גורמים רשמיים וידונו בהתמודדות עם המגפה, האינטרסים הביטחוניים והמאמצים של ממשל טראמפ", אמר.
אמש הודיע הנשיא הנבחר של ארה"ב ג'ו ביידן על שורה של מינויים חדשים, בדרך להרכבת דמותו של הממשל האמריקני החדש שיצא לדרך בינואר.
כפי שכבר היה ידוע, ביידן החליט למנות את יועצו הקרוב לעניינים מדיניים אנתוני בלינקן למזכיר המדינה.
בלינקן, השר היהודי הראשון בממשל ביידן, כיהן בעבר כיועץ לביטחון לאומי של הנשיא הנבחר בזמן ששימש כסגן נשיא ואחר כך שימש כתת מזכיר המדינה של ג'ון קרי. לפני כמה חודשים התבטא לטובת ביידן בקמפיין הבחירות ואמר כי "הוא לא יקשור בין הסיוע האמריקני לישראל לסוגיות שנויות במחלוקת, ביניהן סיפוח שטחים".
ג'ייק סאליבן ימונה ליועץ לביטחון לאומי של ביידן ומינויו יכול לעורר דאגה בישראל. גם סאליבן היה בעבר יועץ של הנשיא הנבחר ואחר כך התקדם והפך יועצה של מזכירת המדינה בתקופת אובמה, הילארי קלינטון.
סאליבן היה אחד האנשים שקידם את הסכם הגרעין עם הממשל בטהרן - הן מצד המגעים עם המשטר והן מצד ניסוח הסכם הגרעין, שנתפס כגרוע וממשל טראמפ נסוג ממנו.
שני מינויים נוספים נעשו ככל הנראה במטרה להציג ממשלה שמייצגת ציבורים רחבים. ביידן החליט למנות את לינדה תומאס-גרינפילד לשגרירת ארה"ב באו"ם. תומאס-גרינפלד שימשה בממשל אובמה כתת מזכיר המדינה לענייני אפריקה.
אלחנדרו מיורקס מונה לשר לביטחון המולדת ויהיה ההיספאני הראשון שיכהן בתפקיד זה.
לצד אלה החליט הנשיא הנבחר למנות את מזכיר המדינה האמריקני לשעבר, ג'ון קרי, לשליח האמריקני המיוחד לענייני אקלים.

