
על רקע המאבק להסדרת ההתיישבות הצעירה ביהודה ושומרון, פנה היום (ג') סגן שר החינוך מאיר פרוש במכתב לראש הממשלה נתניהו, בו הוא דורש לנצל את החלון המדיני ולהסדיר מיידית את המאחזים.
"אבקש את תשומת ליבך לבקשתי המיוחדת אודות הנושא שבנדון", פתח סגן השר את מכתבו.
לדבריו, יישובים שהוקמו לפני שנים על אדמות מדינה ביו"ש ומתגוררים בהם אלפי משפחות ללא תשתיות חשמל, מים, תקשורת ושירותים בסיסיים אחרים.
"המאבק לטובת הסדרת היישובים הצעירים ראוי קודם כל בהיבט האלמנטרי", כתב פרוש לנתניהו. "לא ייתכן שאלפי משפחות ינהלו את חייהם ללא תשתיות חיוניות במשך שנים והמדינה תעמוד מנגד. הגיעה העת שהמדינה תיטול אחריות על היישובים שהוקמו על אדמות מדינה ותדאג להסדרה מיידית, כדי לאפשר לאנשים שמתגוררים שם כבר שנים לחיות שם בתנאים אנושיים".
פרוש הכביר במילים אודות ההיבט הביטחוני. "חשוב גם לציין את ההיבט הביטחוני. ישנם יישובים שאין סביבם גדר ביטחונית היקפית, וכתוצאה מכך הם חשופים לסכנה ביטחונית יומיומית. היעדר המענה הביטחוני נובע בשל הסטטוס של היישובים שאינם מוסדרים, וזו כשלעצמה סיבה נוספת להסדיר זאת.
"מעבר להיבטים הללו, אנו מאמינים בקדושת ארץ ישראל שהוענקה לעם היהודי עוד מימי אבות האומה. תחת המומנטום הנוכחי של שלהי כהונת הנשיא טראמפ, שהוכיח את עצמו בארבע השנים האחרונות כאחד מגדולי ידידי ישראל בכל הזמנים, יש לפעול להעברת החלטת ממשלה להסדרת גרעיני ההתיישבות הצעירה ביו"ש, שתדגיש את אמונתנו האיתנה בתורת ישראל של עם ישראל בארץ ישראל''.
את דבריו חתם פרוש בדרישה לפעול להסדרה מיידית. "אבקשך, לנצל את חלון ההזדמנויות הצר שנותר, ולדאוג להסדרה מיידית של גרעיני התיישבות שהוקמו על אדמות מדינה ביו"ש, וזאת על מנת לאפשר לתושבים חיים בטוחים ונאותים כמו שמגיע לכל אזרח בישראל".
