הרב ראובן אלבז
הרב ראובן אלבזצילום: אביר סולטן, פלאש 90

ארבעה רבנים מהציבור החרדי הספרדי ומהציבור הדתי לאומי, פנו במכתב אל ראש הממשלה נתניהו, הממשלה וחברי הכנסת, בדרישה שלא להכיר בגיור הרפורמי ולעצור את ניסיונות בג"ץ להכרה בגיורים שאינם על פי ההלכה. 

הרב דב ליאור, הרב מאיר מזוז, הרב ראובן אלבז והרב צבי ישראל טאו שיגרו את מכתבם לקראת החלטת שופטי בג"ץ בנושא שעתידה להתקיים ביום שני הקרוב. 

במכתבם תיארו הרבנים כי "אנו רואים בדאגה את הסכנה לאחדותו של העם היהודי כתוצאה מההצעות לרפורמה בגיור הכוללות בתוכן הפקעת הגיור מהרבנות הראשית והכרה בגיורים רפורמים וקונסרבטיביים".

עוד טענו במכתב כי "כדי לשמור על אחדות העם ועל זהותה היהודית של מדינת ישראל יש להכיר רק בגיור שנעשה על פי ההלכה ועל פי הוראות הרבנות הראשית לישראל".

לאחר מכן פנו בדרישה אל ראש הממשלה נתניהו: "אנו קוראים לראש הממשלה לפעול על מנת לעצור את הניסיונות של בג"ץ להכרה בגיורים שאינם על פי ההלכה היהודית".

בסיום המכתב פנו אל נבחרי הציבור בבקשה "לעשות ככל שביכולתם על מנת לעצור את הרפורמה בגיור ואת הניסיונות של בג"ץ לפגוע ביהדותה של מדינת ישראל, ניסיונות שעלולים לגרום להתבוללות, להתפוררות ולפילוג בתוך העם היהודי, בדומה למה שמתרחש לדאבון הלב, בקהילות רפורמיות וקונסרבטיביות רבות בחו"ל".