
עיתון אגודת ישראל 'המודיע', המזוהה עם חסידות גור, תוקף הבוקר (שני) בחריפות את ראש הממשלה נתניהו ומאשים אותו ביצירת מצג שווא שצפוי להוביל לסגר בימי החנוכה.
"נתניהו והקבינט שלו כבר קבעו מראש את ימי החנוכה היהודי בסגר", כותב כתב העיתון יצחק טננבוים. "כמו פסח וסוכות, הסגר הראשון במתכונתו המצומצמת התבצע כבר בימי הפורים תש״פ, ההסגר המלא לא היה בראש חודש ניסן, כי אם בימי חג הפסח, עם כניסת החג".
טננבוים מספר, "נתניהו ציווה לאזרחי ישראל בנאום נוקב שלא יקיימו ליל סדר, רק עם משפחה גרעינית, ואין תפילות בתוך בתי הכנסת, אבל באסרו חג נפתחה מדינת ישראל לרווחה".
לדבריו, למרות שהגל השני החל לאחר חג השבועות, הסגר נקבע לחגי תשרי, "ארבעה חודשי מגפה גוברת וגוברת, שאילו היו עורכים מיד הסגר היא לא היתה מתפרצת כל כך אבל זה לא התאים לנתניהו".
"נתניהו והקבינט שלו חיכה עד לחגים ואז ציווה בקול השלטוני שלו שלא להתפלל בבית כנסת ביום כיפור לא לארח בסוכה ולא לרקוד עם תורת ישראל בשמחת תורה".
כותב המאמר טוען כי בשבועות הקרובים "יוכרז על סגר נוסף, ולא בגלל מצב התחלואה האמיתי, כי אלא לפי הפילוחים שיוכיחו כאילו שיש עליה חדשה בחיוביים ובעיקר במגזר החרדים. אז שלא תגידו שלא אמרנו -אמרנו שתתכוננו שההסגר המלא הבא יהיה בימי החנוכה".
לדבריו, "כנראה גם העיסוק בקורונה וניצול החרדים הם חלק מהמערכת הפוליטית שהוא קבוע בהן עד צווארו... ביום שישי התיר נתניהו לפתוח חלק מהקניונים האם הוא לא ידע שההתנפלות של הקונים תיצור לחצים ודחיקות מהמסוכנים ביותר.. מי לא חשב על כך, מי לא ידע מה יקרה אחרי חודשים אריכים של סגירת קניונים?".
ויש לו מסקנה: "הכל פוליטיקה, גם ההגבלות על בלי הכנסת הן פוליטיקה. צריך להציע לנתניהו: תלמד מהחיים, העובדה שתלמידי הישיבות ותלמודי התורה יושבים ולומדים בלי שהוא נתן היתר אדרבה, הוא כעס מאוד, אבל התוצאה בזכות ׳תורה מגנא ומצלא׳ הכל בסדר".
