אבו מאזן
אבו מאזןצילום: רויטרס

הנשיאות הפלסטינית מגנה את "הפשע הנתעב" שביצעו "כוחות הכיבוש" ואשר הביא להריגתו של איימן נסר אבו עליא בן ה-13 מהכפר אל-מור'ייר מזרחית לרמאללה.

בהודעת הנשיאות הפלסטינית נאמר, כי "הפשע הזה ממחיש את האכזריות של הכיבוש ופשעיו נגד בני עמנו הפלסטיני חסר הישע".

עוד צוין, כי מדובר בהמשך מעשי ההרג היומיומיים שאסור להחריש בעניינם. הנשיאות הפלסטינית קראה לקהילה הבינלאומית לספק הגנה לעם הפלסטיני ולפעול לסיום הכיבוש ולהקמת מדינה פלסטינית שבירתה ירושלים המזרחית בגבולות 1967.

משרד החוץ של הרשות הפלסטינית דחק בבית הדין הפלילי הבינלאומי לפתוח בהקדם האפשרי בחקירת "פשעי הכיבוש" כדי למצות את הדין עם "פושעי המלחמה הישראליים".

הריגת הנער הפלסטיני תוארה בהודעת משרד החוץ הפלסטיני כ"פשע מלחמה" ו"פשע נגד האנושות" המתווסף ל"פשעי ההוצאות להורג שמבצעים כוחות הכיבוש והמתנחלים נגד בני עמנו, ובכללם ילדים, נשים וזקנים".

משרד החוץ הפלסטיני הטיל על ממשלת ישראל בראשות בנימין נתניהו את האחריות המלאה והישירה ל"פשע זה", בגין (כך לשון ההודעה) ההנחיות המקלות על החיילים לפתוח באש לעבר פלסטינים מבלי לחשוש מפני צעדים נגדם.