
ח״כ יאיר גולן הגיש הצעת חוק לתיקון 'חוק יסוד: הממשלה' שתחייב את הממשלה לחשוף את הפרוטוקולים של דיוני הקורונה בממשלה ובקבינט הקורונה.
ההצעה, אותה הגיש גולן יחד עם מכון זולת, נועדה שלא לאפשר לממשלה להסתיר פרוטוקולים של דיוני ממשלה שלא נוגעים באופן ישיר לענייני ביטחון וחוץ.
בעמוד הפייסבוק שלו כתב גולן: "נתניהו מנסה להחביא מהציבור את הפרוטוקולים של קבינט הקורונה ל30 שנה. הוא לא רוצה שתדעו שועדות הקורונה התנהלו בצורה מופקרת ושבגללו וממשלתו הכושלת איבדתם קרובי משפחה ופרנסה לשווא".
עינת עובדיה, מנכ"לית מכון זולת, ציינה "החלטת הממשלה לאסור את פרסום פרוטוקולי ישיבות קבינט הקורונה למשך 30 שנה, חשפה כשל מבני שבמסגרתו קיימת פגיעה קשה בזכות הציבור לדעת. הסתרת תהליכי קבלת ההחלטות בקבינט הקורונה, בתקופה קריטית כזאת, פוגעת בשיתוף הפעולה הנדרש מהציבור לצורך הצלת חיי אדם".
לדבריה, "איסור פרסומי הפרוטוקולים של קבינט הקורונה, כמו גם דיוני ועדות שרים נוספים, מצביע על מדיניות ממשלה לקויה הפועלת להסתרת מידע מהציבור ופוגעת ביכולתם של האזרחים להעביר ביקורת על החלטות הממשלה."
