חיסון לקורונה. אילוסטרציה
חיסון לקורונה. אילוסטרציהצילום: ISTOCK

משלוח ראשון של 110,000 מנות חיסון לקורונה של חברת פייזר צפוי להגיע לארץ ביום חמישי, כך דווח בחדשות כאן.

במטוסים של חברת התעופה יונייטד קארגו, שיגיעו משיקגו, יותקנו פלטות קרח מיוחדות המייצרות טמפרטורה של מינוס 70 מעלות.

נשיא המדינה ראובן ריבלין התייחס הערב להגעה הצפויה של חיסוני פייזר נגד וירוס הקורונה.

"שמחתי לשמוע שמנות החיסונים הראשונות צפויות להגיע בימים הקרובים לישראל. אני מוכן, כמובן", דברי ריבלין.

נתניהו: אנחנו בדרך ליציאה מהמגיפהלע"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הבריאות יולי אדלשטיין ביקרו לפני כשבוע וחצי במרכז הלוגיסטי שבו יאוחסנו וממנו ישונעו חיסוני הקורונה.

במהלך הביקור התייחס ראש הממשלה לפעולות לרכישת חיסונים למדינת ישראל וציין, "אנחנו לא רואים רק אור בקצה המנהרה, אנחנו רואים אבוקה גדולה".

"אנחנו כאן כדי לראות במגע ישיר את כל יכולת השימור של חיסונים בטמפרטורות נמוכות ואחר כך הפשרתם והבאתם לאזרחי ישראל", אמר נתניהו.

"אנחנו בדרך ליציאה מהמגיפה", הכריז נתניהו, "זה יקח עוד כמה חודשים, אבל אם נפעל יחד כמו שפעלנו עד עכשיו אנחנו כבר בדרך החוצה מהמגיפה".

נתניהו הוסיף והבהיר, "יהיו לנו מיליוני חיסונים, כל אזרח שיחפוץ בכך יוכל להתחסן ויותר מפעם אחת".

ראש הממשלה התייחס גם למה שראה בסיור, "ממה שאני רואה כאן, אין לנו שום מגבלה לוגיסטית, זו בשורה חשובה מאוד לקראת סיום המגיפה בישראל".

שר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין אמר, "הסיור הזה הוא חלק מתהליך שהתחיל לפני כמה חודשים בעבודה מסורה של מספר אנשים כדי להביא לאזרחי ישראל את החיסונים המיוחלים. ברגע שחותמים על החוזה העבודה לא מסתיימת אלא מתעצמת. אנחנו מאוד שמחים שיש לנו פרטנרים כמו טבע וסלא על מנת שייצא לפועל".

לדבריו, "זה לא רק אור בקצה המנהרה אלא מסלול שאנחנו נמצאים בו. אבל על מנת להגיע לשם צריך לזכור שיש כמה חודשים לא פשוטים לעבור ורק בשת"פ עם הציבור נוכל לחיות חיים סבירים לצד הקורונה"