חברת קוקה קולה מפסיקה את פעילותה במפרץ, כך מסר אתר האינטרנט "גאלף ניוז".

משרדי החברה מועתקים מבחריין ליוון, וצוות העובדים נמצא כבר בתהליך של מעבר לארצות אחרות.

הסיבה לכך נעוצה ברגשות הטינה הגואים בבחריין כלפי ארה"ב ובעולם הערבי כולו, ומשקה "הקולה האיסלאמית" צובר והולך פופולאריות.

דובר מטעם חברת קוקה קולה אמר, כי צעד זה הוא "החלטה עסקית" והכחיש כי ננקט בשל האיום האמריקני לצאת למלחמה נגד עיראק.

דובר "קוקה קולה עראביה" פיליפ גיאורגיאו אמר ל"גאלף ניוז" כי ההחלטה לא תשונה, אך "פעילות השטח שלנו נשארת באזור. המחויבות, השירות והנוכחות שלנו במפרץ נשארת בדיוק כפי שהיא".

יצוין, כי חברת קוקה קולה פתחה את בית העסק הראשון שלה בבחריין בשנת 1990, לשם חזרה בסיום החרם הערבי בשל קשריה עם ישראל. בפברואר 2000 העבירה קוקה קולה את משרדיה הראשיים באזור לבחריין, והחלה לקדם אסטרטגיה מקומית יותר.

הממלכה הזעירה במפרץ הפרסי, בחריין, היא בת ברית רשמית של ארה"ב, ויש בה בסיס של הצי החמישי האמריקני. למרות זאת, גוברת שם הנטייה להחרים מוצרים אמריקנים ו"הקולה האסלאמית" מתוצרת אירן מוכיחה עצמה כחלופה אהודה לקולה האמריקנית.

במסגרת התפתחויות אחרות סגרה קוקה קולה את המפעל שלה למילוי בקבוקים בריאד, והוא משמש עתה ליצירת משקאות קלים אחרים, לרבות מים ומיץ פירות.