ראש הממשלה בנימין נתניהו הצהיר הערב (רביעי) במסיבת עיתונאים כי בתוך שבועות אחדים יחל מבצע החיסונים של האזרחים בישראל.

"אני מודיע הערב שהחיסונים הראשונים יינתנו ב-27 בדצמבר. זה בסך הכל עוד 18 יום, עוד שבועיים וחצי. ביקשתי להוות דוגמה ולהיות האדם הראשון שיתחסן בישראל", דברי נתניהו.

"אני מבקש להודיע דבר נוסף: לאחר הדיון שקיימנו פה עם צמרת משרד הבריאות, אני יכול להודיע שמדינת ישראל ערוכה לספק 60 אלף חיסונים ביום לאזרחי ישראל. זה מספר אדיר. דבר שלישי, אני ביקשתי, ושר הבריאות כבר מבצע את זה, לפתח תכנית דרכון ירוק, שבאמצעותו כל מי שקיבל חיסון יוכל להראות תעודה או אפליקציה שתאפשר לו להיכנס לאירועים, לקניונים, למתקנים ולכל מיני שירותים. הדבר הזה גם יעודד חיסונים וגם יעזור להחזיר אותנו במהירות לנורמליות. פשוט לשנות את כל התמונה", דברי נתניהו.

שר הבריאות יולי אדלשטיין אמר, "היום זה יום של בשורות טובות. היום הסתיימו במשרד הבריאות דיונים על אורך הבידוד הנדרש, והחלטנו שבכפוף לשתי בדיקות שליליות יהיה אפשר לצאת מבידוד אחרי עשרה ימים. אנחנו בימים הקרובים נודיע מתי יכול הכלל הזה. זו בשורה למשק הישראלי וגם לאזרחים".

"חנוכה עכשיו ואנחנו לפני נס פח שמן נוסף. מה שהיה נראה כמו חלום ורוד שאולי נגשים אותו ביוני-יולי מגיע אלינו ממש עכשיו. מעט החיסונים שהיו אמורים להגיע אלינו, גדלו לכמות שתספיק למאות אלפי אזרחים כבר בשבועות הקרובים. בקרוב יגיעו לכאן עוד מיליוני חיסונים. את החיסונים נחלק בצורה יעילה על ידי קופות החולים ובתי החולים אין פריסה טובה יותר מקופות החולים הישראליות. מה שאנחנו רואים כאן זה פרי של עבודה קשה של ראש הממשלה ושלי ושל הצוות המקצועי במשרד הבריאות", הוסיף אדלשטיין.

לדבריו, "מי שיתחסנו יקבלו תעודת מחוסן, כך שיוכלו להסתובב בצורה חופשית. רק כך נוכל להחזיר את המשק לפעילות כלכלית. אנשי המקצוע קובעים את התעדופים, תהיה כאן שקיפות מלאה. עד שהחיסונים יגיעו אנחנו צריכים לעבור את חנוכה".