נתניהו
נתניהוצילום: Olivier Fitoussi/Flash90

הממשלה דנה הבוקר (חמישי) במגבלות שיוטלו על אזרחי ישראל בחג החנוכה במטרה לנסות ולעצור את ההדבקה הגוברת בנגיף הקורונה.

בפתח ישיבת הממשלה הצהיר ראש הממשלה בנימין נתניהו כי "התחלואה בישראל היא מהנמוכות בעולם כולו".

"יש את מה שאומרים בתקשורת ויש את התוצאות בשטח. עם זאת, אנחנו בתחילתו של גל שלישי", דברי נתניהו.

משרד הבריאות כתב לשרים לקראת הדיון בממשלה על ההגבלות כי "מדדי התחלואה שנקבעו להמשך פתיחה של המשק כללו תנאי של פחות מ-500 מקרים חדשים ליום, ומקדם ההדבקה מתחת לסף של 0.8. אולם שני תנאים אלה רחוקים מלהתקיים כיום. בהיעדר התערבות, אין ספק כי ישראל מתקדמת לקראת גל תחלואה דומה או חמורה יותר מהגל השני".

ההמלצות שהובאו בפני הממשלה הן לאסור התקהלות ביישובים יהודיים של יותר משני בני אדם שאינם ממשפחה גרעינית אחת בין השעות 17:30 ל-24:00. בשעות אלה לא יפעל גם המסחר. איי התיירות ימשיכו לפעול כרגיל.

לצד זאת מוצע להחיל איסור התקהלות בחוץ של יותר מ-10 אנשים, כולל לתפילות.

משרד הבריאות פרסם הבוקר נתונים לפיהם במהלך היממה שהסתיימה אמש בחצות אובחנו בישראל 1,828 נדבקים חדשים בנגיף הקורונה.

במהלך היממה התקבלו תוצאותיהן של 70,215 בדיקות. שיעור הבדיקות החיוביות ירד במקצת אתמול ועמד על 2.5 אחוזים מכלל הבדיקות לגילוי חולים.

מאז פרצה מגיפת הקורונה אובחנו במדינת ישראל 351,004 בני אדם שנדבקו בנגיף. 2,934 מהנדבקים בקורונה נפטרו.

מספר הנדבקים שהחלימו מהנגיף עומד הבוקר על 332,354, ואילו 15,716 מוגדרים גם הבוקר כחולים פעילים.

564 בני אדם מאושפזים הבוקר בבתי החולים, 258 מבודדים במלוניות הקורונה ואילו 14,894 מהנדבקים מצויים בבידוד ביתי.

מבין המאושפזים, מצבם של 318 חולי קורונה מוגדר קשה, 100 מהם מונשמים, ומצבם של 105 חולים נוספים מוגדר בינוני.