נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין יצא השבוע מביתו, תחת אבטחה כבדה, על מנת להתארח באולפן טלוויזיה.
מדובר בצעד נדיר, ומי שזכה לארח אותו הוא אבי כאכון, מגיש התכנית "כמעט שבת שלום" המשודרת מידי יום שישי בערוץ 12 של "קשת".
בשיחה עם ערוץ 7 סיפר כאכון איך קרה שנשיא המדינה הסכים להתארח השבוע בתכנית שתשודר מחר (שישי) ואיך הוא התחיל כילד עני שחלם להיות עיתונאי.
"עשרה נשיאי ישראל לא היו באולפן טלוויזיה בזמן כהונתם", אמר כאכון. "תמיד שלחו צלמים לבית הנשיא".
"במקום שאני גדלתי בו גיליתי 2 דברים; שיש בורא לעולם וכולם שווים, ושצריך לעבוד כדי להצליח, צריך אמונה", הוסיף.
הוא סיפר מה גרם לנשיא ריבלין להגיע לתכניתו. "יש לי חבר טוב מאוד שהוא חבר משותף שלי ושל הנשיא, קוראים לו משה ענקי", אמר. "לפני מספר חודשים הוא מתקשר אלי ואומר לי 'אבי, אני מציין 50 שנות זמר תימני ואני רוצה שתארח אותי'. אמרתי לו בשמחה, אבל יש בשבילך משימה. אני יודע שאתה חבר טוב של הנשיא, אני רוצה שתביא אותו לאולפן אצלי. הוא אומר לי 'הפקידים לא יסכימו, אין מצב'. אמרתי לו, את הפקידות תשאיר בשבילי, את הנשיא אני משאיר לך. כשהוא יגיד לך בסדר אני אלחם על הבירוקרטיה".
ענקי דיבר עם חברו הנשיא ריבלין וזה האחרון הסכים להתארח יחד איתו באולפן הטלוויזיה. "נשאר לקדם את זה מול הפקידות", אמר כאכון. "אני אחד שתמיד מרים עיניים ומאמין בה' יתברך. התעקשתי עם הפקידות. לקח לי כמה חודשים להתעקש שהוא יגיע אלי והוא הגיע אלי. הם הערימו קשיים מטורפים. דרישות ביטחוניות, סגירת אולפנים, סגירת שטח, יחסי ציבור מאוד נוקשים היו שמה. גם בעניין הקורונה לשמור על הנשיא - כל הצוות, כל מי שנמצא באולפנים, כולם עטו מסיכות ללא יוצא מן הכלל. אלו היו דרישות מטורפות ועמדנו בהן. אני אמרתי כל הזמן רק שהנשיא לא יתחרט".
לדבריו, "אף אחד לא האמין שהוא באמת יגיע. למרות שראו את השב"כ שמה ואת אבטחת אישים מגיעים לשמה וסוגרים את המקום, כולם אמרו בטוח הוא יבטל ברגע האחרון. אני אמרתי להם חבר'ה, תאמינו בבורא עולם, הוא לא יבטל, יש לו נאמנות לחבר שלו והוא יבוא. ואכן הוא בא".

בתכנית, שתשודר מחר, נשאל הנשיא ריבלין קצת בנושים פוליטיים. כמו כן, הוא התבקש להתייחס לדמות הנשיא הבא של מדינת ישראל ונשאל מה הוא חושב על התמודדותו של יהורם גאון על התפקיד. לבסוף הוא דיבר גם על אשתו נחמה שנפטרה לפני מעט יותר משנה.
"הנשיא בא מהפוליטיקה, אז הוא ידע להתחמק משאלות פוליטיות", אמר כאכון. "שאלתי אותו על מה שקורה במדינה עם ביבי וגנץ. הוא לא כל כך ענה לי, אבל משהו אחד הוא אמר שם בראיון והרגשת במה שהוא אומר שרואים שהוא כועס עליהם ורואים שהוא מאוכזב מהם. הוא אפילו אמר את זה אני חושב, שהם מתנהגים כמו ילדים. ראית אותו שהוא כועס על המנהיגות".
"שוחחתי איתו על יהורם גאון שהחליט שהוא גם רוצה להתמודד לנשיא המדינה", הוסיף. "הוא ענה לי תשובה מתחמקת וחכמה, נשיאותית מאוד. הוא לא אמר לא ליהורם גאון, אבל הוא אמר שזה לא קל להיות במקום הזה. כאילו איתגר את יהורם גאון. הוא היה מאוד ממלכתי".
בנוסף, "דיברתי איתו על אשתו שהוא מאוד מתגעגע אליה. הוא אמר לי משהו מדהים, הוא אמר לי שלפני שהיא נפטרה היא ביקשה ממנו שידע שהיא לעולם לא תפרד ממנו. הוא אמר לי 'אבי, היא לידי עכשיו'. כל הראיון הוא נתן לך להרגיש שהיא לידו, היא לא מתה, היא חיה. זה מדהים וזה ריגש אותי".
בתכנית "כמעט שבת שלום" מארח כאכון אנשי תרבות, בידור, וגם זמרים המבצעים לרוב קלאסיקות אהובות ומוכרות. "זאת תכנית לקבל את השבת בטוב", אמר. "רוב המרואיינים שלי הם שחקנים, אנשי תקשורת, זמרים. למשל בשבוע שעבר ראיינתי את דן כנר, שמעון פרנס וקבוצה של שדרני רדיו. השבוע, כאמור, אני מראיין את נשיא המדינה יחד עם בועז שרעבי, אילנת ומשה ענקי".
כאכון מתמקד בתכניתו באירוח אנשים שהם נכנסי צאן ברזל בתרבות הישראלית, אך לא דווקא הטרנד הכי מעודכן. כנשאל האם הוא יארח בתכניתו, למשל, את נועה קירל, הוא ענה: "אם היא תרצה לבוא שתבוא, אני לא אומר לה לא. אבל אני לא מחפש אותם. כשהבאתי את האמנים המפורסמים, אלה שעכשיו כולם שומעים עליהם, הרייטינג שלי עמד על 2.5% ממוצע. כשהתחלתי להביא אמנים וותיקים שלא רואים אותם כל יום בטלוויזיה כי שכחו מהם לצערי הרב, פתאום הרייטינג קפץ".
"לאנשים יש את גיא פינס כדי לראות את נעה קירל", הוסיף. "רוב מי שרואה את גיא פינס זה חבר'ה צעירים. התכנית שלי מסתמכת על אנשים מבוגרים יותר. זה מדהים לראות שהקהל מאוד אוהב את האמנים הוותיקים".
מילד עני למגיש תכנית טלוויזיה
גם על הדרך של כאכון עד להגשת התכנית כדאי להתעכב. "בגיל 6, כשכל ילדי ישראל בכיתה א', אני קמתי בחמש בבוקר", סיפר. "הלכתי לעבוד במכולת בלסדר את הלחם ואת החלב שהגיע כדי שיהיה לי איך ללכת עם שוקו ולחמניה לבית הספר. כל בוקר, שנים רבות, בלי שאבא ואמא שלי ידעו אפילו. הם היו עסוקים בלהביא לנו אוכל הביתה. גדלתי בבית מאוד חם אבל עני. שם אתה מגלה שבחיים אם אתה רוצה להשיג משהו אתה תשיג אותו".
"עד גיל 18 מכרתי אבטיחים עם אבא שלי", אמר. "אחרי זה נסעתי לשטחים לקנות כל מיני במבות וביסלי כדי למכור. אנשים צחקו עליי וזלזלו בי. לא היו לי חברות בגיל הזה כי זלזלו בי, וכשהייתה לי חברה אז ההורים שלה לא רצו אותי".
"אבל הייתה לי אמונה בבורא עולם", הדגיש. "לא הייתי דתי אבל ידעתי שאם אני רוצה משהו אני אשיג אותו. יום אחר הצבא ידעתי שאני רוצה להיות עיתונאי. התרוצצתי בין עורכי עיתון שלא הסכימו לקבל אותי, אז אמרתי כמו בפרקי אבות 'אם אין אני לי מי לי'. חיפשתי סקופים ואז בורא עולם הביא לי לצלם פיגועים, לצערי הרב, אבל הייתי בלעדי לזה וככה קיבלו אותי בכל מיני עיתונים מקומיים ואחרי זה עברתי לידיעות אחרונות".
לדבריו, "באחד הפיגועים ביקשו ממני ברדיו לשדר. שידרתי ולמחרת קיבלתי טלפון מהמנכ"ל שביקש ממני להצטרף לצוות השדרנים של הרדיו".
כאכון עבר כמה תחנות בדרך, עד שקיבל פנייה ממאקו לכתוב טוב קבוע. לאחר זמן מה החל לשדר בערוץ 24 תכנית חדשה. "התחלנו בערוץ 24 עם תכנית שאנחנו מארחים פייטנים וקראנו לה כמעט שבת שלום". אולם כשנפרדו ערוץ 24 ו'קשת', "קשת החליטו למשוך את התכנית אליהם כי הם באמת מביאה רייטינג טוב".
"בתכנית אני מדבר רק טוב", הסביר כאכון מדוע הקהל אוהב את התכנית שלו. "את כל האורחים שלי אני מכבד. פעם אחד נפגע אורח באחד הראיונות כששאלתי אותו שאלה מאוד קשה ומחקתי את זה בעריכה. יכולתי להרוויח כותרות מטורפות כי הוא מאוד מוכר, אבל העורך שלי אמר לי 'אבי בא נוריד'. אמרתי לו אני איתך".
הוא המשיך ומנה את סיבות ההצלחה. "כשאני אוכל בתכנית אני תמיד מברך על כל מה שאני אוכל בשידור", ציין. "כשאני פותח את היין אני אומר סברי מרנן ומברך את כולם. אני מדבר עם כולם על הדת, גם עם החילוני הכי גדול שיש. כשהוא אומר שהוא נוסע בשבת אני אומר לו זה בסדר, אבל תדליק נרות זה גם לא רע. אני מדבר רק בטוב".
"בסוף כל תכנית אני מודה לכל האורחים שלי ואני מודה לאחד וליחיד, הקדוש ברוך הוא, שזיכה אותי להנחות את התכנית ומבחינתי זה לא מובן מאליו", סיכם. "בלי הקב"ה לא הייתי מקבל את התכנית הזאת".
