
איסמאעיל הניה, מנהיג חמאס, קורא ליצירת שותפות פוליטית, לאומית ולוחמת עם 'פתח' כדי להטיב להתמודד עם האתגרים העומדים בפני העם הפלסטיני.
בנאום לרגל יום השנה ה-33 להקמת חמאס אמר הניה, תנועת חמאס מעוניינת לבצע רפורמה באש"ף כדי לאפשר את השותפות הפוליטית. יש לציין, כי חמאס מעוניינת להשתלב באש"ף כדי להשתלט על הארגון מבפנים ובכך לזכות בחזקת הייצוג של העם הפלסטיני ולזכות בהכרה הבינלאומית.
הניה אמר עוד, כי חמאס תמשיך ביישום האסטרטגיה שלה הנשענת על בניית הכוח הצבאי ברצועת עזה וחיזוק המאבק נגד ישראל באיו"ש.
לדבריו, שטח איו"ש הוא האזור החשוב ביותר בניהול המאבק נגד ישראל ומי שסבור, שאיו"ש שקטה או מורתעת שוגה באשליות.
להוכחת דבריו, אמר הניה כי העם הפלסטיני גם בשנים הקשות האחרונות הוכיח באמצעות פיגועים של יחידים ובאינתיפאדה שהוא מסוגל לסכל את התוכניות לחלוקת השימוש במסגד אל-אקצה על פי מפתח של זמן ומקום.
במישור הפנים פלסטיני אמר הניה, כי חמאס מעוניינת לבנות מחדש את מקור הסמכות הלאומי, ההנהגתי והלאומי של העם הפלסטיני החל ממוסדות אש"ף ועבור דרך כל המוסדות הפלסטיניים בפלסטין ומחוצה לה.