
פחות מ-48 שעות לאחר שארה"ב החלה במבצע החיסון ההמוני נגד קורונה, החלו להצטבר תלונות רבות מצד אזרחים שנפלו קורבן למעשי מרמה מצד אנשים או חברות שניסו לדלות מהם מידע אישי ופרטי כרטיסי אשראי תוך התחייבות "לספק להם חיסון" או "טיפול מוכח נגד הקורונה".
החשש הוא כי במדינות רבות בעולם בהן יחל בקרוב מבצע החיסון נגד קורונה, כמו גם בישראל, ינסו נוכלים לנצל זאת על מנת לגנוב מידע אישי ורגיש תוך הבטחות שווא.
רשת CNN מדווחת כי בימים האחרונים פתח ה-FBI האמריקאי בחקירות לאחר תלונות רבות שהתקבלו מצד אזרחים שמסרו את פרטיהם האישיים לאלמונים שיצרו איתם קשר והציגו את עצמם כאחראים לאספקת החיסונים.
בהודעה שמסר ה-FBI האמריקאי לרשת CNN נאמר כי "ה-FBI קיבל תלונות על נוכלים המנצלים את התעניינות הציבור בחיסוני הקורונה על מנת להשיג מידע אישי וכספים באמצעות מזימות מרמה שונות. אנו מתכוונים לשמור על ערנות כאשר הנוכלים ממשיכים לנצל את מגפת הקורונה לצורך רווח אישי".
בחודשים האחרונים כבר נפוצו ברחבי העולם סיפורים על ניסיונות מרמה וגניבת מידע וכספים מצד נוכלים שביקשו לנצל את המגיפה על מנת להבטיח "תרופות פלא לקורונה" לאנשים, ורשויות הבריאות והחוק בעולם חוששות כי עם תחילת הפצת החיסונים לקורונה הניסיונות האלו יתגברו בצורה משמעותית תוך הניסיון לנצל את העובדה כי החיסון עדיין לא יהיה זמין לכל שכבות האוכלוסיה, ונוכלים ינסו לנצל זאת על מנת להבטיח את "החיסון" לאזרחים שאינם בקבוצת סיכון אך מעוניינים להתחסן.
בינתיים, רשות אכיפת ההגירה והמכס בארה"ב פועלת גם היא בימים האחרונים לעצור מכירת "תרופות נגד קורונה" שלא קיבלו אישור ועלולות לסכן את בריאות הציבור. נציבות הסחר הפדרלית שלחה מכתבי אזהרה לשבע חברות שמוכרות מוצרים "ללא הוכחות מדעיות" שלטענתן מסייעות בריפוי מקורונה.
במדינות רבות פירסמו הרשויות אזהרות שלא להעניק את הפרטים האישיים, ובעיקר פרטי כרטיסי אשראי, לחברות או אנשים המציגים עצמם שמוסמכים למכור את החיסון החדש לנגיף.
