
עמותת 'רחשי לב' וקבוצת רופאים מובילה פנו לשר הבריאות בבקשה לצרף למחוסני הגל הראשון גם הורים לילדים חולי סרטן. שמי גשייד, מנכ"ל העמותה מספר על הפנייה בראיון לערוץ 7.
"כמו ביתר מדינות העולם מתחילים לחסן במבצע לוגיסטי לא פשוט, מתחילים עם הרופאים והצוותים הרפואיים והאוכלוסייה המבוגרת. כמי שמלווים מאות משפחות במחלקות האונקולוגיות אנחנו יודעים שניתן למנוע הרבה מאוד נזק מיותר לילדים חולי סרטן ולא רק בהקשר ההידבקות", אומר גשייד ומציין כי דעותיהם של הרופאים בסוגיית ההידבקות של ילדים חולי סרטן יותר משאר האוכלוסייה חלוקות.
עם זאת, וללא קשר לסוגיית ההידבקות, קורא גשייד להכללת ההורים לילדים אלה בגל המתחסנים הראשון מסיבה אחרת: "אנחנו מזהים שאם אבא של ילד חולה סרטן נמצא ליד מישהו חולה קורונה או שהוא מגלה חיובי הוא צריך להישאר בבית ומפספסים טיפולים בכימותרפיה, תרופות וכו', אנחנו מפסיקים פרוטוקול שהוא מאוד חשוב בטיפול במחלות הסרטן, גם בהיבט המינון והתרופה וגם בהיבט הזמן וההליכים".
"הצטרפו לקריאה שלנו מנהלי מחלקות מבתי חולים שונים ואנחנו קוראים להגדיר הורים לילדים חולי סרטן כקבוצת סיכון על אף שהם עצמם צעירים ובריאים, כי ההידבקות של ילד חולה סרטן דומה אמנם להידבקות של כל אדם, אבל הליך ההבראה וההחלמה מהנגיף ארוך יותר, ובנוסף אם הורה לא מחוסן ומישהו במקום העבודה שלו מתברר כחיובי הילד לא יוכל להגיע לטיפולים במשך שבועיים, הוא צריך להיות בבידוד כי אחד ההורים היה ליד מישהו חיובי וכך הוא לא יכול לקבל את רצף הטיפולים".
גשייד וראשי העמותה מקווים שהפניה יחד עם מנהלי המחלקות גם תתקבל באופן מכובד יותר וגם תזרז את התגובה של משרד הבריאות לבקשה. "הרופאים מבינים שזה חשוב מאוד, ואנחנו מקווים שכבר היום משרד הבריאות יעדכן אותנו בעניין תכנית העבודה שלו לאור הבקשה שלנו".
