
שרת התחבורה מירי רגב (הליכוד) הגיעה לנחם את משפחתה של אסתר הורגן שנרצחה ביום ראשון האחרון בפיגוע טרור אכזרי ביער ריחן בצפון השומרון, סמוך ליישוב מגוריה של הורגן, טל מנשה.
רגב יצאה נרגשת מבית המשפחה וסיפרה: ''שוחחתי עם בנימין בעלה של אסתר ועם ילדיה, משפחה לתפארת אוהבי הארץ, שרק רוצים להוסיף אור בעולם. המענה לטרור הינו טיפול ביד ברזל מבחינה ביטחונית ובהמשך בניית הארץ וחיזוק ההתיישבות''.
בנימין הורגן, בעלה של אסתר, העלה בפני השרה רגב את הדרישה לאשר בניית 107 יחידות דיור בטל מנשה כתשובה לרצח.
שרת התחבורה אמרה כי התשובה של מדינת ישראל לרצח המזעזע צריכה להיות הכפלת הישוב טל מנשה, "נוסיף לבנות ולהביא עוד תושבים למקום הנפלא הזה, מקום שכולו ירוק, מקום עם אנשים מדהימים". רגב הבטיחה להקצות קווי תחבורה נוספים מהיישוב למקומות שונים בארץ.
ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן שהתלווה לרגב בניחום האבלים אמר כי התפקיד של צה"ל וכוחות הביטחון הוא לחסל את הטרור ולמנוע הישנות של מקרי רצח, "התפקיד שלנו כאזרחים וכנבחרי ציבור הוא להוסיף אור, אור של בנייה, אור של תשתיות, אור של עוד משפחות שיגיעו להתגורר כאן בטל מנשה".
דגן אמר כי "המשפחה האצילית הזו איננה מחפשת לעשות רע אלא רק לעשות עוד ועוד אור. הנחמה שלהם תהיה עוד ועוד בנייה, וזו גם תהיה התשובה שלנו לברברים שרצחו את אסתר, ברברים שאין להם שום קשר לבני אדם".
הישוב טל מנשה מונה כיום כ-140 משפחות, וראש הממשלה נתניהו מונע בניית 107 יחידות דיור חדשות מסיבות מדיניות. ראש המועצה דגן מצפה מראש הממשלה לאשר בנייה חדשה ביישוב כבר בישיבת מועצת התכנון העליונה הצפויה להתקיים בשבוע הבא.

