זאב אלקין
זאב אלקיןצילום: Yonatan Sindel/Flash90

הפרשן הפוליטי של עיתון "הארץ", יוסי ורטר, מספר על ההלם שאחז בבנימין נתניהו כאשר שמע בהפתעה גמורה על החלטתו של זאב אלקין להתפטר מהממשלה, לעזוב את הליכוד ולהצטרף לגדעון סער.

ורטר חושף שגדעון סער הצליח ממקום בידודו בביתו בתל אביב להביס את נתניהו קודם כל בהצבעה על דחיית הבחירות כששמר על קשר טלפוני עם חברי הכנסת שהצביעו נגד עמדת הליכוד ונתניהו.

"סער ניווט לא רק את צעדיהן של חברותיו, מיכל שיר ושרן השכל; הוא היה בקשר רציף גם עם אסף זמיר מכחול לבן, שארב בספריית הכנסת לצידה של מיקי חיימוביץ'", כתב ורטר.

בהמשך, ורטר סיפר על המהפך שעשה אלקין מאדם שמגן על נתניהו בכל מחיר לכזה שמטיח בו כתב אישום אישי וקטלני. "המהפך שעבר אלקין הוא מהמהירים שנראו כאן. עד יומיים לפני ששחט את נתניהו, עדיין עשה את סבבי הראיונות המהוקצעים שלו... אלקין לא שידר אפילו רמז לאיזה שהם כאבי בטן, או למחשבות כפירה. כמו ג'ים קארי ב"המסכה" הוא החליף זהות באבחת חרב, מנאמן לתליין. מסנגור לקטגור".

השר זאב אלקין: אני מצטרף לגדעון סער

נתניהו שמע על העזיבה של אלקין בעיצומה של ישיבת ממשלה שדנה בסגר השלישי, הוא יצא להפסקה. אחד ממשתתפי הישיבה סיפר ליוסי ורטר כי "ביבי הוכה בהלם, ראו את זה עליו".

מהלך הפרישה של אלקין התבשל שבועיים בחשאיות מוחלטת. אחת הסיבות שהביאו לעזיבתו של אלקין בטריקת דלת היתה העובדה שנתניהו מינה אותו לשר המל"ג והמים, במקום לשמור על מעמדו כשר בכיר.

"בממשלה הנוכחית נאלץ להסתפק בפירורים מיניסטריאליים סאטיריים, בדמות המשרדים למשאבי המים וההשכלה הגבוהה. להוותו, הוא הפך לאחד מסמלי הממשלה המנופחת והבזבזנית הזו (שני רק לשרת הלק"ק אורלי לוי־אבקסיס). יש להניח שגם להשפלה הזו היה חלק בצעדו. בסוף, גם בתוך שועל, חבוי בן אדם", כך יוסי ורטר.