יולי אדלשטיין והמתחסן הראשון בבית האבות
יולי אדלשטיין והמתחסן הראשון בבית האבותצילום: חורחה נובומינסקי, לע"מ

שר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין דיווח הבוקר (ראשון) על נתוני ההתחסנות בשבוע החיסונים הראשון, כולל במהלך סוף השבוע.

"אנחנו ממשיכים לעלות. מסיימים שבוע ראשון לחיסונים עם מספר לא ייאמן של 280,000 מתחסנים, 68,000 מתוכם בסופ"ש האחרון", ציין השר.

שר הבריאות הוסיף, "ממשיכים לחסן בשבילכם, ממשיכים לשמור על ישראל".

נזכיר כי הערב בשעה 17:00 תיכנס ישראל לסגר השלישי, מתוך תקווה שאם מבצע החיסונים יתקדם כמתוכנן הוא יהיה גם הסגר האחרון.

מנתוני משרד הבריאות עולה כי במהלך היממה שהסתיימה אמש בחצות אובחנו בישראל 2,630 נדבקים חדשים בנגיף הקורונה. במהלך היממה התקבלו תוצאותיהן של 64,662 בדיקות. שיעור הבדיקות החיוביות עמד על 4.1 אחוזים מכלל הבדיקות לגילוי חולים.

מאז פרצה מגיפת הקורונה אובחנו במדינת ישראל 399,642 בני אדם שנדבקו בנגיף. 3,210 מהנדבקים בקורונה נפטרו. מספר הנדבקים שהחלימו מהנגיף עומד הבוקר על 360,908, ואילו 35,525 מהנדבקים מוגדרים הבוקר כחולים פעילים.

1,054 מהנדבקים מאושפזים הבוקר בבתי החולים, 735 מבודדים במלוניות הקורונה ואילו 33,736 מהנדבקים מצויים בבידוד ביתי. מבין המאושפזים, מצבם של 584 חולי קורונה מוגדר קשה, 133 מהם מונשמים, ומצבם של 178 חולים נוספים מוגדר בינוני.