
גיסו של ראש הממשלה, ד"ר חגי בן ארצי, זועק בדברים נוקבים נגד שתיקתם של ראש הממשלה, השר לביטחון פנים ושאר שרי הליכוד על מותו של אהוביה סנדק ז"ל והתנהלות המשטרה בפרשה הטראגית. לדבריו על הבוחר הישראלי לראות לנגד עיניו את השתיקה הזו כשהוא ניצב בקלפי.
"כל השבת הייתי נסער מאז שנודעו יותר ויותר פרטים על האירוע הטראגי הזה ועל כל ההתנהלות של המשטרה. לא יכולתי להירדם מרוב שהייתי נסער", אומר ד"ר בן ארצי. "אני רוצה לצרף את קולי לדרישה הלגיטימית והצודקת לחקירה אובייקטיבית חיצונית לכל הסיפור הזה ולהתנהלות המשטרה גם באופן כללי מול נוער הגבעות, ההתיישבות הצעירה ותושבי המאחזים. שנים של התנכלות התעללות ורדיפה הגיעו לשיאם באירוע הטראגי של אהוביה סנדק ז"ל".
לדבריו אלה מוסיף ד"ר בן ארצי ומדגיש את חומרת התנהלות המשטרה באירוע הקשה: "לא מספיק 
לא רק שבמקום לטפל בהם עסקו במעצר, הם גם לא וידאו שאין פצועים בשטח. רק אחרי שעה וחצי, כשחזרו למקום כדי למצוא ממצאים מפלילים, כי זה מה שעניין אותם, להפליל את הנערים, הם מגלים את אהוביה מתחת לאוטו. אולי אפשר היה להציל אותו
חידדנו את הנקודה שנמצאת מעבר לכל חקירה והיא ברורה וגלויה, וזו העובדה שארבעה שוטרים בזירה הפקירו פצוע. זה דבר שלא צריך חקירה. מדובר בעובדה שכולם מכירים בה. ארבעה שוטרים, בין אם גרמו לתאונה או לא, מה שיתברר בועדת החקירה, ברור לגמרי שהם לא בדקו ולא וידאו שאין פצועים בשטח. היו ארבעה פצועים שגם אותם היה קשה לפנות כשהחובשים צעקו שצריך לטפל בהם ולא לאזוק אותם. לא רק שבמקום לטפל בהם עסקו במעצר, הם גם לא וידאו שאין פצועים בשטח. רק אחרי שעה וחצי, כשחזרו למקום כדי למצוא ממצאים מפלילים, כי זה מה שעניין אותם, להפליל את הנערים, הם מגלים את אהוביה מתחת לאוטו. אולי אפשר היה להציל אותו אם הייתה מגיעה כבאית ומרימה את האוטו, אולי אפשר היה להציל אותו והם נותנים לו לדמם למוות".
"לא צריך ועדת חקירה", אומר ד"ר בן ארצי. "לצערי היחיד שצועק את זה הוא חבר הכנסת והשר לשעבר בצלאל סמוטריץ' שמגיע לשם ועוצרים אותו והוא זועק בכל מקום איך קורה שמפקירים פצוע. אני שואל איך קורה ששר המשטרה לא מכנס מסיבת עיתונאים ומביע זעזוע על הפקרת הפצועים בשטח בידי שוטרים ולא ממלאים את חובתם הבסיסית להציל חיים".
"בנוסף, אחר כך גם עוצרים את הנערים. את השוטרים היה צריך לעצור. שר המשטרה היה צריך להשעות אותם מיידית. הם היו צריכים להיות העצורים באשמת הפקרת פצועים וגרימת מוות. יש כאן סולם ערכים מעוות לגמרי, עוסקים בשאלה איך לאזוק את הפצועים ולעצור את בצלאל סמוטריץ' במקום לוודא שאין פצועים ולא להשאיר את הנער היקר והנפלא הזה מדמם למוות מתחת למכונית הזו. איפה ראש הממשלה, גיסי, שיקום ויגיד דברים נוקבים שלא יתכן דבר כזה? זה שוטרים שמפקירים למוות 
איפה ראש הממשלה, גיסי, שיקום ויגיד דברים נוקבים שלא יתכן דבר כזה? זה שוטרים שמפקירים למוות פצועים. איפה ראש הממשלה שיזדעזע? כשקורה משהו לערבי באום אל חיראן, שגם שם היה טיוח של המשטרה, כל המדינה הזדעזעה
פצועים. איפה ראש הממשלה שיזדעזע? כשקורה משהו לערבי באום אל חיראן, שגם שם היה טיוח של המשטרה, כל המדינה הזדעזעה ופה שתיקה".
"יש כבר כמה ימים הפגנות של אלפים בצדק. זה מבטא את התסכול שלנו מול שתיקת כל הפוליטיקאים למעט כמה פוליטיקאים מ'ימינה' ובראשם בצלאל סמוטריץ', כל הליכודניקים וראש הממשלה שותקים", קובל ד"ר בן ארצי. "שר המשטרה היה צריך לצאת אל המפגינים ולהגיד להם שהם צודקים ושנקים ועדת חקירה ונשעה את השוטרים האלה, נדאג שישתנה היחס לנוער הנפלא הזה שמיישב את ארץ ישראל. גם אם הנוער הזה עושה שטויות זה מתוך אהבה גדולה ומסירות נפש לארץ ישראל. הם לא פושעים ולא מחבלים. תרדפו אחרי מחבלים! אם היו מקדישים יותר אנרגיה ברדיפת מחבלים אולי היה נמנע הרצח של אסתר הורגן הי"ד. איפה ראש הממשלה?".
"הם אומרים לנו לתמוך בליכוד, אבל איך נוכל לתמוך בליכוד כשכל ראשי הליכוד ממלאים פיהם מים ושותקים? נקודת האור הזוהרת בחושך הזה היא בצלאל סמוטריץ' שהגיע ונלחם וזעק ומחה. כך היו צריכים לנהוג כל ראשי המדינה. דם יהודי הפקר? איך יכול להיות דבר כזה?".
"אלפיים שנה קיווינו לשוטרים יהודים בארץ ישראל במדינה יהודית. ככה מתנהגת משטרה יהודית? זה 
עוד מעט נלך לקלפי, ונזכור כשנעמוד בקלפי את פניו קורנות האור של אהוביה סנדק ז"ל ונפעל בקלפי לפי השאלה מי היה אכפת לו ומי היה אדיש
מזעזע ומזעזעת יותר היא שתיקת ראש הממשלה שר המשטרה ושרי הליכוד. זו שתיקה מבישה, זו חרפה. הם היו צריכים להופיע בפני המפגינים ולדרוש ועדת חקירה ולא לתת לימ"ר אחד לחקור ימ"ר אחר. את הבדיחה הזו אנחנו מכירים", אומר בן ארצי הקורא לזכור את ההתנהלות הזו גם ביום הבחירות:
"עוד מעט נלך לקלפי, ונזכור כשנעמוד בקלפי את פניו קורנות האור של אהוביה סנדק ז"ל ונפעל בקלפי לפי השאלה מי היה אכפת לו ומי היה אדיש. זו שאלה שצריכה לעמוד במרכז מערכת הבחירות. זו שאלה מוסרית-ערכית שצריכה להעסיק את המדינה היהודית ולא שאלות מטופשות כמו אם נתניהו דיבר עם מוזס או לא. השחיתות האמתית היא ששוטרים מפקירים למוות נער יהודי. אני קורא לכל הרבנים והפוליטיקאים לא רק לדרוש את ועדת החקירה, אלא גם להגיד בבירור שזה הנושא שיעמוד במרכז שיקול הדעת כשנלך לקלפי בעוד כמה שבועות".
