
ב-10 בינואר לא יהיו בקופות החולים חיסונים נגד קורונה למתחסנים חדשים למשך כשבועיים, עד שיגיע משלוח החיסונים הבא בתחילת חודש פברואר – כך דווח אמש (רביעי) בחדשות הערב בכאן 11.
ב-10 בינואר יתחילו הקופות לחסן את המתחסנים שיקבלו מנה שנייה של החיסון. בחודש פברואר צפויים להגיע לישראל כשלושה מיליון חיסונים לפחות, ובמארס ואפריל מספר דומה.
בסך הכול כ-10 מיליון חיסונים יגיעו לארץ עד סוף חודש אפריל. ההערכה היא שבעוד כחודש וחצי תורגש השפעה של החיסונים על התחלואה.
שר הבריאות יולי אדלשטיין סיפר כי לאחר 11 ימים התחסנו כבר כמעט 800 אלף בני אדם. "בזכות הצוותים הרפואיים, בזכות פריסה מהירה של לא פחות מ-257 תחנות חיסונים, כבר יום שני ברציפות שישראל מחסנת למעלה מ-150,000 איש ביום", אמר אדלשטיין.
''בתוך 11 ימי מבצע 'לתת כתף' התחסנו כמעט 800,000 אזרחים. תודה לצוותים הרפואיים על העבודה הקשה והחשובה, תמיד עם חיוך", הוסיף שר הבריאות.
סגן הרמטכ״ל לשעבר וחבר הכנסת ממרצ, יאיר גולן, טען אתמול כי ״הצלחת מבצע החיסונים הוא הישג אדיר של השמאל״.
בחשבון הטוויטר שלו הסביר כי ״רק בזכות מערכת בריאות ציבורית איתנה, כזו שמאפשרת לכל אחד גישה מהירה ויעילה לשירותי בריאות, המבצע הלוגיסטי המורכב של חיסון מאות אלפי ישראלים נוחל כזו הצלחה. סוציאל דמוקרטיה במיטבה״.
