'רוח שתות' בכרמל

בכניסה לקיבוץ הוותיק גן שמואל הוקמו לפני  מספר שנים חממות לגידול, קטיף ולימוד על התות.

כתב וצילם: קובי פינקלר , כ"ד בטבת תשפ"א

רכס הכרמל נמצא בימים אלו של תחילת החורף בשיא פריחתו. רקפות מבצבצות תחת כל סלע רענן, כרכומים והרבה ירוק. שילוב נפלא.

הלכנו הפעם בעקבות התות. כן אותו פרי אדום ומתקתק שאותו בניגוד לפרחי הבר מותר ואפילו צריך גם לקטוף, וגם לאכול.

קטיף תותים
צילום:קובי פינקלר

בכניסה לקיבוץ הותיק גן שמואל בפאתי העיר חדרה, על אדמה שאינה חלק מהקיבוץ, הוקמו לפני מספר שנים חממות לגידול, קטיף ולימוד על התות.

רוח שתות בכרמל

קם לו יהודי טוב, תושב האזור והחליט שצריך לעשות גם מעשה טוב גם ללמד על התות וגם להעסיק אנשים עם מוגבלות.

בשדה חקלאי לגידולי תות שדה, נכנסת משפחה, צופה בסרט מושקע על התות, לומדת על דרכי האבקתו דרך דבורות הבמבוס, גם קוטפת וגם יוצרת.

אפילו השם הוא מיוחד רוח שתות, רוח של אנשים, רוח של אוירה, טעם והרבה אווירה אחרת. במקום תשעה גידולי תות שדה ממבחר זנים מובחרים וטעימים במיוחד, כולם פיתוח ישראלי גאה.

ברוח שתות מגדלים תותים במגוון שיטות משולבות כגון מצע מנותק, מיחזור מים, 100% הדברה ביולוגית ושימוש בכוורות דבורים לצרכי האבקה, מתוך מחויבות אקולוגית לשמירה על הסביבה. ברוח העשייה הקהילתית, עליה סיפרנו, עובד במקום צוות מסור ונפלא של דיירי בית אקשטיין.

החיים תותים
צילום:קובי פינקלר

במקום ,פעילות חווייתית לילדים ומבוגרים וכל מבקר זוכה להדרכה והסבר על גידול תות השדה והדרך הנכונה לקטיף עצמי.

גם זו דרך יפה להרגיש שאתם חקלאים לשעה.