
אהרון קרוב, הפצוע האנוש ביותר במבצע עופרת יצוקה, העביר השבוע שיחת זום לתלמידי תיכון 'אור תורה אריאל' בירושלים, על סיפור חייו מעורר ההשראה.
השיחה התקיימה במסגרת הסמינריון השנתי של התיכון "תורה ומצוות- אקטואלי".
קרוב סיפר על פציעתו האנושה שהתרחשה שלושה ימים בלבד לאחר חתונתו, ואת החלטתו לצאת למבצע ולהצטרף לחייליו מיד לאחר החופה.
קרוב שיתף את התלמידים בתהליך השיקום שלו וההתמודדות האישית שעבר בזכות נחישות, אמונה גדולה ותחושת השליחות שלפיה יש לתת הכל לעם ישראל ולמדינה.
"חשוב לי להעביר שאנחנו לא חיים רק לעצמנו אלא למען הכלל. חשוב להגיד את האידאלים והערכים שלנו בקול ולא לפחד לממש אותם בחיי היום יום שלנו", סיפר אהרון קרוב לתלמידים. "יש דברים גדולים יותר מעצמך ורצונותיך- יש ערכים, יש כלל, יש את עם ישראל".
הרב אליעזר שנקולבסקי, רב בבית הדין 'גזית -ארץ חמדה' שעוסק בפסיקה משפטית על פי ההלכה, סיפר לתלמידים על הקשר בין הגמרא למציאות של ימינו וענה לתלמידים על שאלות בסוגיות הקשורות לחיים המודרניים כגון, השבת אבדה של מידע במרחב הדיגיטלי ועוד.
הרב שנקולבסקי: "אתה רואה איך הסוגיות שלמדת, הופכות למציאות יומיומית ברחוב. חשוב לחבר את הדור הצעיר לעולם התורה וההלכה ולגרום להם להבין שהיא רלוונטית בכל רגע ובכל תחום בחייהם".