בית המדרש של ישיבת בית אל. ארכיון
בית המדרש של ישיבת בית אל. ארכיוןצילום: אריה מינקוב

איגוד הישיבות הגבוהות וההסדר פרסם הבוקר (רביעי) מסמך הנחיות למנהלי הישיבות לקראת הסגר השלישי שיתחיל בחצות שבין יום חמישי לשישי.

"הישיבות יוכלו להמשיך ולפעול בסגר ללא כניסות ויציאות תלמידים כלל", הודגש. אנשי צוות יוכלו להכנס ולצאת מהמוסדות, ויוכלו גם לנסוע למטרה זו מחוץ למגבלת המרחק.

"לפי המסתמן תאסר נסיעת תלמידים אל המוסד וממנו", נאמר. המשטרה צפויה לאכוף ללא פשרות את הגבלות הסגר הקרוב.

למנהלי הישיבות הודגש כי אי עמידה בנהלים תוביל לתחלואה בישיבות. "כל יציאה של תלמידים הביתה תוביל לתחלואה במוסד באופן וודאי. מצב התחלואה כיום הינו הגבוה ביותר שהיה אי-פעם בישראל", נכתב.

תלמידים הנאלצים לצאת מהישיבה בזמן הסגר יוכלו לעשות זאת אך מבלי לשוב בחזרה למוסד הלימודים עד תום הסגר.

רמ"ט איגוד ישיבות ההסדר, אורי פינסקי, אמר: "הגל הנוכחי הוא הקשה ביותר איתו מדינת ישראל מתמודדת, ואנו מרגישים את זה גם בקרב הישיבות. לצערנו הרב, הכלי המשמעותי ביותר בשליטה על התחלואה, בדיקות הקורונה בישיבות, קוצץ באופן משמעותי ופוגע בבריאות התלמידים. אנו פועלים בשיתוף פעולה מלא עם איגוד הישיבות הגבוהות ונציגי משרד הבריאות ונערכים להמשך לימוד התורה בישיבות במסגרת המתווה המחמיר המאושר".

"על אף הקושי של סגר ארוך בישיבה, אנו שותפים למאמץ הלאומי. נמשיך את לימוד התורה בעוז ונשמור על הוראות משרד הבריאות בתפילה לרפואה שלמה לכל עם ישראל", כך פינסקי.