קול מקומי
קול מקומיצילום: טל שרר

כיום, מוזיקאי מהפריפריה שרוצה לפרוץ בארץ ושיישמעו את החומרים שלו חייב לעבור לתל אביב, שם יש את הקהל והבמה, שם יש לו עתיד. כדי לשנות את המצב הזה, ולתת למוזיקאים מהפריפריה את המקום והבמה שהם זקוקים להם, הקימו גיא גולדשטיין וחבריו את 'קול מקומי'.

"אני דווקא גדלתי ברמת השרון", מספר גיא, "שזה מקום שבו היה קל יחסית להיחשף למוזיקה עצמאית, תל אביב נמצאת מעבר לפינה ולתרבות האינדי יש חלק מרכזי בחיים. אבל אחרי השחרור מהצבא עברתי לגור בערבה הדרומית, ושם ראיתי כמה קשה להיפתח לתרבות חדשה ובטח לראות הופעות שהן לא מהמיינסטרים המוזיקלי".

"לפני שנה וחצי טיילתי בהודו ושם עלה לי הרעיון של קול מקומי, בית למוזיקה עצמאית בפריפריה. אם יש מוזיקאים צעירים ועצמאיים שבוחרים ליצור את האמנות שלהם מחוץ לגבולות של המרכז התרבותי של ישראל – מחוץ לתל אביב, אני רוצה שתהיה להם במה".

המטרה של קול מקומי היא כפולה, גם לעודד יצירה עצמאית וכנה תוך דגש על פינות פחות נורמטיביות של הארץ, וגם להביא מוזיקה עצמאית וייחודית לקהלים חדשים בפריפריה. איך הם עושים את זה? הם יוצרים לאומנים מעין 'תעודת זהות' מצולמת.

"אנחנו מגיעים לפריפריה, למקומות בהם יש יצירה עצמאית, ומקיימים שם לייב סשנים (הופעה מצולמת). ההופעה עצמה מקדמת את המוזיקאים המקומיים וחושפת אותם לקהל המקומי והקליפים שאנחנו יוצרים מההופעה מספקים למוזיקאי מעין "תעודת זהות" מצולמת שאותה אנחנו מפיצים דרך המדיה החברתית, במטרה לחשוף את המוזיקה לקהל נרחב ככל שאפשר".

את סשן הצילומים הראשון שלהם הם עשו בקיבוץ ניר עם שבעוטף עזה, והשתתפו בו ארבעה הרכבים מקומיים שמאמינים במטרה גם הם, ובימים אלו הם מתחילים לפרסם את הקליפים. הקליפ הראשון נקרא דווקא 'תל אביב' באופן מפתיע, אבל כששומעים את הפזמון שאומר "אם הייתי בתל אביב היה יותר קל" הדברים מתחילים להתחבר.

"בתכלס, אנחנו עובדים בהתנדבות" גיא מדגיש, "המטרה שלנו היא להגיע למועצות אזוריות ועיריות שרוצות לקדם מוזיקה ותרבות בתחומן ולקבל מהן מימון צנוע כדיי שנוכל לייצר אירועים ברמה גבוהה. המימון יוצא על ציוד הגברה והקלטה, השכרת מצלמות ותאורה, אנשי צוות חיצוניים, עריכה, טכנאות סאונד וכדומה".

"המטרה שלנו היא לא להרוויח כסף, אלא לשלם משכורות לאנשי צוות מהתעשייה, בתקופה שגם כך קשה בה להתפרנס. אנחנו לא לוקחים כסף מהמוזיקאים, אלא פועלים בסחר חליפין" - המוזיקאי מופיע ובתמורה מקבל קליפ של שיר מההופעה אחרי עריכת וידאו וסאונד. "אגב, שום דבר לא היה מתאפשר בלי הצוות של קול מקומי- סתיו פרגר והצוות מאולפני OliS, אורי וולף וצוות הצילום וכל העזרה הנוספת שקיבלנו".

"אנחנו רק בתחילת הדרך" גיא מסכם, "אבל אנחנו מאמינים במוזיקה עצמאית ובקהל, ומקווים להגיע כמה שיותר רחוק כדיי להשמיע מוזיקה עצמאית וייחודית לכמה שיותר אוזניים".