Washington protest
Washington protestReuters

ג'ו ביידן יהיה הנשיא ה-46 של ארצות הברית, כך אישר הלילה (שעון ארה"ב) הקונגרס האמריקני באופן סופי, לאחר שדחה את כל ההתנגדויות שהוגשו לתוצאות.

הדיון בקונגרס, שהחל אתמול, הופסק באמצעו לאחר שמתפרעים תומכי טראמפ פרצו לתוך בניין הקונגרס ומנעו את קיומו. סגן הנשיא מייק פנס הוברח מהמקום על ידי השירות החשאי, והמתפרעים זרעו במקום בלגאן והרס.

לאחר שכוחות הביטחון הניסו את המתפרעים מהבניין, ולאחר שאולם הקונגרס נוקה וסודר מחדש, חודשה הישיבה בראשותו של סגן הנשיא.

לאחר חידוש הישיבה אמר פנס, שהחוק הטיל עליו את ניהול הישיבה, כי המתפרעים לא הצליחו להשיג את מבוקשם. "אלימות לעולם לא מנצחת, החירות מנצחת... בואו נחזור לעבודה".

בעקבות המהומות החליטו גם סנאטורים שתמכו בטראמפ ובעיכוב אישור בחירתו של ביידן לתמוך באישור מהיר של התוצאות, במטרה להגן על ההליך הדמוקרטי האמריקני.

בין הסנאטורים הללו היה גם הסנאטור הרפובליקני לינדזי גראהם, שנחשב לאחד מבעלי הברית המרכזיים של טראמפ בקונגרס, "טראמפ ואני, היה לנו מסע מופלא. אני שונא שזה נגמר ככה. אלוהים, אני שונא את זה. אבל היום, כל מה שאני יכול לומר זה שאני בחוץ. מספיק! אנחנו חייבים לשים לזה סוף".