
יו"ר ימינה נפתלי בנט הגיע הבוקר (שני) יחד עם ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן - שהעביר הבוקר את לשכתו למאהל - בכדי לחזק את שובתי הרעב ומובילי המחאה במאהל ההתיישבות הצעירה מול משרד ראש הממשלה.
בנט נפגש בין השאר עם איתי זר ממקימי הישוב הצעיר חוות גלעד ומובילי המחאה שסיפר לו על כך שהוא שירת בגבעתי משלם מיסים אולם בתו לא יכולה אפילו לסיים מקלחת והיא בוכה מקור אחרי כל ההבטחות של ראש הממשלה ועשרות שנות התיישבות.
בנט הזדעזע מהדברים וקרא לראש הממשלה לאשר תוך 10 ימים את הסדרת ההתיישבות, "היום יש כ- 20,000 ישראלים נורמטיביים כמו איתי עטרה ואחרים שמשלמים מיסים, עושים עשרות שנים מילואים, והם לא מקבלים את הזכויות הבסיסיות".
"באמצע מקלחת לבת של איתי נגמר המים, לא המים החמים, המים! אנשים שיש להם מכשירים רפואיים פתאום המכשיר מפסיק לעבוד, הם הפכו לאזרחים סוג ב' במדינת ישראל. נתניהו, תאשר עכשיו בעשרת הימים האלו את ההתיישבות הצעירה. אם אתה לא תעשה את זה, כשאני אהיה ראש ממשלה אני אעשה את זה", הוסיף.
יוסי דגן אמר "אני חושב שנגמרו לפוליטיקאים התירוצים, אני חושב שגם נתניהו וגם בני גנץ, שכבודם במקומו מונח יכולים לריב על כל דבר, אם מפלגה אחת תוקעת את זה המפלגה השניה צריכה לתקוע דברים אחרים, אנחנו כאן מול משרד ראש הממשלה, לא כיף לנו לעשות את זה אבל אין ברירה, לא יכול להיות שב 2021 לילדים לא יהיה חימום סדיר בחורף ומים למקלחות".
