בהתערבות שר הכלכלה והתעשייה, עמיר פרץ, משרד הביטחון החליט לדחות את מימוש המכרז והספקת לחם למערכת הביטחון על מנת לבחון את המכרז מחדש.
בכך, נמנעו פיטוריהם של כ-150 עובדי 'מאפיה מרחבית' בקרית שמונה שעמדה בפני סגירה בעקבות איבוד המכרז.
שר הכלכלה והתעשייה, עמיר פרץ, מסר "אני מברך על כי בשיתוף פעולה בין משרד הכלכלה ומשרד הביטחון נמנעו פיטורים של 150 עובדים בפריפריה.
"מנכ”ל משרד הכלכלה דוד לפלר ומנכ”ל משרד הביטחון אמיר אשל קיימו בחינה מהירה של משמעות הנתונים החדשים שעומדים בפנינו היום במטרה לאזן בין זכויות החברה הזוכה לבין הבטחת יציבות תעסוקתית בקרית שמונה שהיא אזור עדיפות ברורה", הוסיף.
נציין כי הספקת הלחם למערכת הביטחון מהווה 70% מהכנסות המאפיה המעסיקה כ-150 עובדים, מתוכם, 120 תושבי קרית שמונה.
לפני מספר חודשים, מערכת הביטחון ביצעה מכרז חדש להספקת הלחם, כשלטענת מאפיה מרחבית, המאפיה שזכתה, הגישה הצעה נמוכה משמעותית ממחיר העלות המפוקח ע"י משרד הכלכלה.
עם היוודע תוצאות המכרז, שר הכלכלה והתעשייה, עמיר פרץ, הנחה את מנכ"ל משרדו דוד לפלר לפנות למערכת הביטחון בבקשה לדחות את מימוש המכרז ובכך, למנוע פיטוריהם של כ-150 עובדים. במקביל, השר פרץ הנחה את משרדו לבצע בדיקות בנוגע למכרז .
במהלך החודשים האחרונים, מנכ"ל המשרד דוד לפלר קיים שיחות אינטנסיביות עם מנכ"ל משרד הביטחון בנוגע למכרז המדובר.
אתמול שלח מנכ"ל משרד הביטחון אלוף (מיל') אמיר אשל מכתב תשובה למנכ"ל משרד הכלכלה בו הוא מביע הסכמה לדחות את מימוש המכרז על מנת שמשרד הכלכלה יבצע בדיקה מקיפה על הנושא וייתן את מסקנותיו בהקדם האפשרי. בימים הקרובים, משרד הכלכלה יערוך בדיקה ויעביר את מסקנותיו למשרד הביטחון שיקבל את החלטתו הסופית.
חבר הכנסת אופיר כץ (ליכוד) מסר, "כאיש הפריפריה, אני מבין את המשמעות וההשלכות של פיטורי 120 עובדים באזור. זו פרנסה של משפחות שלמות. לכן, נכנסתי לעומק הנושא, יחד עם יו״ר וועדת הכספים גפני קיימנו דיונים בוועדה ויזמנו פגישות עם משרד הכלכלה. אנחנו צריכים לעשות הכל כדי למנוע את הפיטורים. אני שמח שמשרד הביטחון החליט לעצור את ההליך והעביר את בדיקת המכרז למשרד הכלכלה, כולי תקווה שבסופו של תהליך עובדי המאפייה היקרים ימשיכו בעבודתם".