הכוכב הבא ברשת- אבוקדו

בשנים האחרונות יש כאלו שמצאו מה לעשות עם האבוקדו גם כשהוא כבר לא מתאים לאכילה- להפוך אותו ליצירת אומנות

מתנאל ראט , כ"ט בטבת תשפ"א

הכוכב הבא ברשת- אבוקדו-ערוץ 7
דג אבוקדו?
צילום: iStock

אבוקדו הוא אחד הפירות שהכי קשה לאכול אותם בזמן- או שהוא רך מדי או שהוא קשה מדי. אבל בשנים האחרונות יש כאלו שמצאו מה לעשות עם האבוקדו גם כשהוא כבר לא מתאים לאכילה- להפוך אותו ליצירת אומנות.

המרקם הרך של האבוקדו יחד עם הגוונים הירוקים הפכו אותו בשנים האחרונות למקור לפיסול. חלק מהאומנים רק מקשטים את האבוקדו אבל חלק יוצרים ממנו דמויות ממש כמו יונה או אפילו פיקאצ'ו.

הקושי הגדול בפיסול אבוקדו נובע גם מהמהירות שצריך לפסל אותו. מכיוון שהאבוקדו משחיר במהירות לאחר שמקלפים אותו, האומנים צריכים לעבוד כנגד השעון בשביל להספיק להשלים את היצירה לפני שהיא משחירה. זו גם הסיבה שרק בשנים האחרונות התחום התפתח- כאשר אפשר לצלם ולהעלות לרשת במהירות, ולא צריך להעביר את יצירת האומנות העדינה ממקום למקום. ובמידה ותהיתם- יש גם תחרות בינלאומית לפיסול פירות וירקות ובתוכה גם כמובן פיסול באבוקדו.

ויש גם כאלו שלא מסתפקים בגילוף האבוקדו, ורוצים לנצל גם את הגלעין הגדול של הפרי. אמן ישראלי בשם נועם רוזנברג אפילו בנה סט שלם של כלי שחמט מגלעיני אבוקדו בלבד.

אז בפעם הבאה שאתם עומדים לזרוק גלעין אבוקדו לפח, מוזמנים לנסות להפוך אותו לקישוט הבא לשולחן שלכם.

רוצים עוד? כתבות חדשות כל יום בצעירים בערוץ 7- המקום בשבילכם!